Celeb / Híresség

Christina Applegate 51 éves lett, és itt van 10+ tény, amit nem tudtunk róla

Christina Applegate azon kevés színésznők egyike, akiknek karrierje annyi idős, mint a kora. Első színészi munkáját mindössze 3 hónapos korában kapta egy Playtex cumisüveg reklámban. És ahogy a ’80-as években egyre komolyabban belevetette magát a színészi vizekbe, sokak arcára mosolyt varázsolt. Éppen ezért most, hogy 51 éves lett, úgy döntöttünk, hogy elidőzünk egy kicsit, és megosztunk róla néhány érdekességet.

 

 

 

Christina Applegate sosem képzelt komikus karriert.

Bár Applegate-et elsősorban komikus színésznőként ismerjük, valójában sosem gondolta, hogy a komédia lesz a szakmája. Ahogy tiniként jellemezte magát, azt mondta, hogy “sötét gyerek” volt, amíg meg nem kapta Kelly Bundy szerepét az Egy rém rendes család című sorozatban. A sorozat segített neki kibontakoztatni komikus tehetségét, és lehetővé tette, hogy egy kicsit feloldódjon.

6 tetoválása van.

Applegate minden tetoválása különleges jelentést hordoz számára. Az egyik az édesanyja neve, egy másik egy fonott inda, ami a legközelebbi barátját jelképezi, és van egy titkos is, amiről nem akar beszélni. De mindegyiknek egy fő szerepe van, hogy mentálisan és érzelmileg stabilan tartsa őt.

Applegate mellrák túlélő.

2008 áprilisában, 36 évesen Applegate-nél mellrákot diagnosztizáltak. Szerencsére az orvosok még korai stádiumban felfedezték, mert egy mellrák-túlélő lányaként rendszeresen járt mammográfiára. Amikor megtudta a diagnózist, felkereste barátait és családtagjait, köztük Melissa Etheridge-et, aki szintén mellrák-túlélő.

Etheridge megosztott Christinával egy bölcsességet, amelyet a saját életéért folytatott harc során tanult. “Ez egy áldás, ami az életedben történt veled. Most újrakezdheted, és most mindent megváltoztathatsz – azt, ahogyan az életben kezeled a dolgokat, ahogyan a dolgokra reagálsz. A félelem árthat neked. A stressz árthat neked. Ez az az idő, amikor lehetőséged van arra, hogy megváltoztasd az étkezésed… mindent, amit teszel.”

Most, hála barátjának, Applegate áldásként tekint a diagnózisra. A lumpektómia, a 6 hetes sugárkezelés és a pozitív BRCA-génteszt után Applegate úgy döntött, hogy dupla masztektómiát végeztet magán, hogy élete hátralévő részében ne kelljen újra műtéteken és szűréseken átesnie.

 

 

 

 

 

A dupla masztektómia után lett először anya.

Az anyává válás sok szempontból segített Applegate-nek a gyógyulásban. A lányának köszönhetően képes volt megnyitni a lelkét, és sokkal jobbá tette az életét. Az életében olyan sokáig minden a rákdiagnózis körül forgott, hogy ez a környezetváltozás segített neki újra megtalálni az örömöt.

Christina a The Pussycat Dolls énekegyüttes egyik alapító tagja volt.

Az 1990-es évek elején a koreográfus és színész, Robin Antin először tánccsoportként fogalmazta meg a The Pussycat Dolls koncepcióját. Applegate volt az egyik alapító tag, és 1995-ben debütáltak Johnny Depp Viper Roomjában (egy éjszakai klubban) a Sunset Strip-en. De 2002-ben ő lett a csoport konferansziéja.

Íme még néhány érdekes tény Applegate-ről.

A People magazin 2009-ben a “Legszebb emberek” közé választotta.
Nincs középső neve.
Fél a méhektől és fél a repüléstől.
Kedvenc zenekara a Led Zeppelin.
13 éves korában recepciósként dolgozott egy edzőteremben.
14 éves kora óta nem eszik húst, de imádja a barbecue illatát.
Nem vetette be az ágyát, mióta a lánya megszületett.
Hálaadáskor született.

Tudsz más, kevésbé ismert tényeket Christina Applegate-ről? Melyik filmje vagy tévésorozata a kedvenced?

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?