Életmód, Érdekes

12 ember olyan elképesztő tényeket osztott meg, amelyekhez védőszemüveg kellene

Gyerekként mindannyian előszeretettel lapozgattuk a vastag enciklopédiákat, melyek folyamatosan új dolgokat tanítottak nekünk a minket körülvevő világról. Bizonyára ti is emlékeztek arra a különleges érzésre, amikor elolvastok valami új és lenyűgöző dolgot, majd alig várjátok, hogy elmeséljétek azokat másoknak. Az internetezők is így jártak, és nem tudtak csendben maradni. Most 12 érdekes tényt gyűjtöttünk össze, amiket az internetezők tanultak a közelmúltban, és annyira érdekesnek tartották őket, hogy úgy érezték, feltétlenül meg kell osztaniuk azokat az egész világgal a közösségi oldalakon keresztül.

 

 

 

1,,Ha az autók képesek lennének egyenesen felfelé repülni, akkor 95 km/órás sebességgel körülbelül egy órába telne kijutni a világűrbe.”
2,,A Mount Everest fiatalabb, mint a dinoszauruszok.”
3,,A méz nem romlik. Erre a legjobb példa, hogy egy tégely mézet találtak egy több mint 2000 éves ókori egyiptomi sírban, és még mindig ehető volt.”


4,,Bizonyára te is tapasztaltad már, hogy hirtelen felállásnál forogni kezd veled a világ. Kiderült, hogy ez a fenék, a láb vagy az öklök összeszorításával megállítható.”
5,,Olasz vagyok. Szeretném végre felhívni rá a világ figyelmét, hogy Olaszországban a szalámit nem hívjuk pepperoninak. Nálunk ez a szó azt jelenti, hogy “paprika“.
6,,A Tejút-galaxis 2,1 millió km/h-ás sebességgel száguld az űrben. Ez azt jelenti, hogy mire befejezed ennek a bejegyzésnek az olvasását, körülbelül 8700 km-t fogsz megtenni.”
7 ,,A földimogyoró nem dióféle. A hüvelyesekhez tartozik.”
8 ,,Egy 23 véletlenszerűen kiválasztott emberből álló csoportban több mint 50% az esély arra, hogy két embernek ugyanazon a napon van a születésnapja.”

A jeleséget születésnap-paradoxonnak hívják.

9 ,,Amikor zsírt égetünk, akkor a zsír nem izzadással vagy a vécén ülve távozik a testünkből, hanem légzéssel.”

 

 

 

 

10 ,,Ha egy személynek alacsony a testzsír-indexe, akkor sűrűbben nőhetnek a szőrszálak a testén.”
11 ,,A Guinness-rekordok könyvét először a kocsmák vendégeinek hozták létre, hogy könnyebben rendezzék a vitáikat a különféle rekordokkal kapcsolatban.”
12 ,,A fülben is vannak csontok. Ezek a legkisebb csontok a testünkben.”

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?