Életmód, Érdekes, Külföld

A boldog élet 12 szabálya, amit a legboldogabb országok lakói követnek

Az északi országok évek óta vezetik a világ legboldogabb embereinek listáját. Nem véletlenül: a skandinávok valóban tudnak valamit a szép és harmonikus életről. Annak érdekében, hogy egy kicsit mi is elsajátíthassuk az általuk képviselt életszemléletet, összegyűjtöttünk 12 olyan szabályt, amit az északi népek lakói előszeretettel követnek a mindennapokban, és amelyek kétségkívül hozzájárulnak a boldog és kiegyensúlyozott életükhöz.

 

 

 

1 Aktív életet élnek

A skandináv országok kiváló infrastruktúrája nem hagy esélyt a lustaságra – mindenki aktív életmódot folytat. Az utazás és a gyaloglás minden ember életének a szerves részét képezi – a gyerekektől a nyugdíjasokig.

2 Megtervezik a feladataikat.

Egy skandináv általában az egész évét előre megtervezi: fodrászlátogatás, fogorvos látogatás, augusztusi vakáció, születésnapi partik, stb. Tanulmányok kimutatták, hogy az előrelátó tervezés javítja az életminőséget és enyhíti a stresszt.

3 Helyi termékeket vásárolnak

A skandinávok olyan termékeket választanak, amelyek ugyan drágábbak, de hazájukban készülnek és ezért bíznak a minőségükben. Ez nemcsak az ételekre igaz, hanem a ruhákra, bútorokra és a számítástechnikai készülékekre is.


4 Nem túlóráznak

Ha egy cégnél 8-tól 16:45-ig dolgoznak, és abban benne van a 45 perces ebédszünet, akkor a skandinávok mind a 45 perc ebédszünetüket teljesen kihasználják, 16:45-kor pedig felállnak és elhagyják a munkahelyüket. Egy-két ritka és különleges alkalmat leszámítva a túlóra náluk szóba sem jöhet.

5 Fényvisszaverő elemeket viselnek a ruhájukon

Finnországban létezik egy törvény, ami kimondja, hogy minden gyermeknek legalább 3 fényvisszaverő elemet kell viselnie a kabátján. Ennek a szabálynak köszönhetően a balesetek száma mintegy 76%-kal lecsökkent.

6 Úgy esznek, mint a vikingek

Lazac, gyümölcs, gomba, dió és teljes kiőrlésű gabonafélék – ez az igazi északi étrend, ami segíthet csökkenteni a koleszterint és a vérnyomást.

7 Nem félnek a hideg időjárástól

A skandinávok tisztában vannak a hideg időjárás előnyeivel. Tanulmányok azt mutatják, hogy az alacsony hőmérséklet javítja az alvás és az étvágy minőségét, segíthet a fogyásban és csökkentheti a gyulladást.

8 Soha nem sietnek

A skandináv országokban ismeretlen jelenség a busz után futás vagy az, hogy valaki akkor is felpasszírozza magát a tömegközlekedési eszközre, ha szemmel láthatóan semmi hely, mert nincs kedve megvárni a következőt. Rendellenesnek tartják a sietséget és a kapkodást, mivel ez megakadályozza őket az élet élvezésében és a fontos pillanatok átélésében.

9 Hisznek a termál terápiában

A hideg séta után a skandinávok a szaunába mennek, ami szinte az otthonuk része. Ez a hőmérséklet-ingadozás tovább enyhíti a stresszt és a szorongást, csökkenti a vérnyomást, a fejfájást és növeli a mentális teljesítményt.

 

 

 

 

 

10 Óvják a környezetüket

A skandinávok természet iránti szeretete nem ismer határokat – mindig van náluk egy zacskó, hogy összeszedjék az út közben talált szemetet.

11 Nagyra értékelik az intim szféra fogalmát és az egyedüllétet

A magány sok szempontból hasznos. Segít ellazulni, javítja a koncentrációt és a termelékenységet, valamint a környezetünk iránti kapcsolatunkra is pozitív hatással van.

12 Gumicsizmát hordanak

A skandináv lányok általában farmerrel együtt hordják. Sétához, találkozókhoz, de még az irodába is ezt veszik fel, mivel a gumicsizmák bármilyen váratlan időjárási helyzetben tökéletes biztonságot nyújtanak, és megvédenek az átázott zoknitól, ezzel együtt pedig a megfázástól.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?