Igaz történetek

A 8 éves fiú második esélyt kapott az életre, miután az intenzív osztályos nővér adományozott neki egy darabot a májából

Brayden Auten, egy nyolcéves wisconsini kisfiú a legváratlanabb személytől kapta a legszokatlanabb ajándékot: egy májrészletet egy intenzív osztályos nővértől.

Idén áprilisban a fiú rosszul érezte magát, ezért szülei kórházba vitték. Ott az orvosok megállapították, hogy egy agresszív vírus támadta meg a máját.

Mivel az egészsége gyorsan romlott, felkerült a transzplantációs listára. Ruth, a fiú édesanyja bevallotta, hogy soha nem gondolták volna, hogy az állapota ennyire rossz lesz.

 

 

 

 

 

 

Egyre csak gyengült

James, Brayden édesapja május 6-án a Facebookon osztott meg egy szívszorító frissítést fia állapotáról, elismerte, hogy a mája egyre rosszabbul működik, és arra kérte az embereket, hogy imádkozzanak, hogy minél gyorsabban donort találjanak.

A donor megtalálására tett kísérleteik során Autenék megosztották Brayden történetét. Sajnos senki sem tűnt megfelelőnek. Később Cami Loritz, egy milwaukee-i intenzív osztályos nővér értesült a fiú állapotáról.

Cami Loritz segítsége

Ő lépett a segítségére, és tökéletesen megfelelt! Május 21-én James megosztott a Facebookon néhány fotót “az angyalról”, aki megmentette a fiát, és megköszönte neki, hogy időt áldozott és fájdalmat viselt el, hogy “megmentse az életét”.

A műtét sikeres volt, és miután Brayden több hétig gyógyult, kiengedték a kórházból. A hónap elején Cami megosztott pár fotót, majd egy hosszú üzenetet, amelyben adományozásra kérte az embereket.

A képeken Brayden és Cami együtt pózoltak, egymáshoz illő pólóban, és megmutatták a hegeket.

Hirdetés

“Most, hogy már majdnem 4 hónapja vagyunk a transzplantáció után, szívmelengető látni, ahogy Brayden újra élvezi, hogy gyerek lehet, nem vitás, hogy aranyos! Hálás vagyok a családjának, hogy a kisfiuk visszakapja az esélyt, hogy egészséges legyen” – írta a posztjában.

Arra kérte az embereket, hogy osszák meg a történetüket

Miután elmagyarázta, hogy a máj az egyetlen szerv, ami képes regenerálni magát, és megosztotta az adatokat arról, hogy hányan adományoznak, Cami hozzátette:

“Mindezzel együtt a szervadományozás egy MEGÉRHETŐ koncepció, amellyel ÉLETEKET MENTENEK! A sok szereteten és támogatáson felül, amit kaptunk, a segítségedet kérjük, hogy felvilágosítsuk a közvéleményt és felhívjuk a figyelmet az élő szervadományozásra.”

Szerencsére nem Cami az egyetlen, aki szervadományozással segített már embereken. Egy 56 éves apa megmentette a fia életét azzal, hogy az egyik veséjét adta, anélkül, hogy a fiú tudott volna róla.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?