Életmód

15 bizonyíték rá, hogy a 90-es évek gyermekei igazi túlélők

Ha 24 és 38 év között vagy, akkor kijelenthetjük, hogy az életed nagy részét a 90-es években élted, így hozzánk és sok más sorstársunkhoz hasonlóan át kellett élned bizonyos traumákat, melyek manapság, a mai gyermekek számára már elképzelhetetlen. Ez persze nem feltétlenül baj, sőt, talán épp ezeknek a veszélyes helyzeteknek köszönhető az, hogy ilyen életrevaló emberekké váltunk. Nagyon szeretünk nosztalgiázni, ezért úgy döntöttünk, hogy felidézzük kicsit azokat a veszélyes pillanatokat 90-es évekből, amik miatt joggal érezhetik magukat vérbeli túlélőknek az ekkortájt élt és született emberek.

 

 

 

1. A játszóterek nem voltak biztonságosak

Egy közelmúltba készített tanulmány kimutatta, hogy a felfújható játékok veszélyesek lehetnek a gyermekek számára, különösen magas hőmérséklet esetén. Ilyenkor ugyanis nem tesz jót a szívnek, ha fizikai tevékenységet végeznek a gyerekek. Kivéve minket. Mi túléltük és még mindig itt vagyunk.

2. Ólomfesték vett bennünket körül

Az ólommérgezés volt a szenvedélyünk. Persze nem szándékosan, csak 1995-ig kellett várnunk arra, hogy felfedezzék, milyen káros hatással vannak a gyermekekre a különféle ólomalapú festékek.

3. Túléltük Csernobilt

Jó, nem tudjuk, hogy az a felhő, amit 1986-ban a réten fekve csodáltunk a haverokkal, tényleg radioaktív volt-e, vagy hogy ez járt-e bármilyen következménnyel az egészségünkre nézve, de az biztos, hogy a baleset megtörtént és tádám, még mindig itt vagyunk.


4. Biszfenolos cumisüvegből ittuk a tápszert

Nyam-nyam szintetikus mérgezőanyag.

5. A szüleink nem tudták, hogy nem egészséges gyerekek mellett cigizni a kocsiban

Jó, várj. Lehet, hogy tudták, de az biztos, hogy akkoriban még nem érdekelte őket. Ahogy egyébként a biztonsági öv vagy a gyerekülés használata sem.

6. Védőfelszerelés nélkül gördeszkáztunk, görkorcsolyáztunk és bicikliztünk

Ha elestünk és megsérültünk, legközelebb jobban vigyáztunk.

7. Ha ezt láttuk, az azt jelentette, hogy ideje nagyon gyorsan hazaérni

Különben anyánk rojtosra veri a seggünk.

8. Botokkal ütöttük egymást, mert Jedi lovagok voltunk

Valaki teljes erejéből rád vágott a bottal? Ez azt jelentette, hogy ma nem volt veled az erő, ifjú padavan. Holnap új nap virrad, revansot vehetsz.

9. Télen a befagyott tavakon ugráltunk

Milyen idióták voltunk. Szerencsére ma már ez a globális felmelegedésnek köszönhetően nem lehetséges. Télen most már csak maximum a világvége hajcihőben fürödhetünk anélkül, hogy veszélyesen korcsolyáznánk.


10. Imádtunk erdőbe járni

Nem voltak GPS-es okostelefonjaink, sőt mobiltelefonunk sem, így ha valamelyikünk eltévedt az erdőben és nem talált ki, akkor azt soha többé nem láttuk újra. De ezt a kockázatot vállalni kellett.

11. Ez a német kávéreklám soha be nem gyógyuló sebeket okozott

Igaz, hogy azóta is rémálmaink vannak, de legalább túléltük. Ha egy mai tinédzsernek mutatnál ilyet…Jézusom. Még az ijesztő rész előtt megállna a szíve. Egyébként ha érdekel valakit a videó, ITT megnézheti.

12. Autós térképeken kellett eligazodnunk

Túl kicsik voltak a jelzések, lapozgatni kellett az oldalak között és teljesen mindegy volt, hogy nálunk van-e vagy sincs, ha fogalmunk nem volt róla, hogy merre tévedtünk el éppen. Ehhez képest ma a Waze egy úri szeszély.

 

 

 

 

13. Mindannyian Michael Jackson rajongók voltunk

Ez persze még önmagában nem volt veszélyes, az viszont igen, hogy a moonwalkot és a táncmozdulatait utánozva legtöbbször majdnem combnyakunkat törtük.

14. Nem volt mobiltelefonunk, amin keresztül felhívhattuk volna a szülőket, ha valami baj történt

Nem vagyunk biztosak abban se persze, hogy ma, a hiper-szuper laptokok és mobiltelefonok világában sokkal jobb az élet, de tény, hogy könnyebb kommunikálni egymással. Mi ehhez képest akkoriban ősemberek voltunk.

15. Végezetül: túléltük az “Y2K” hibát

Amíg a mai fiatalok rákeresnek a Google-ben, hogy mit is jelent pontosan ez a három fura betű, addig mi büszkén veregessük meg a vállunkat, amiért sok más veszély mellett egy ilyen globális problémát is túléltünk. Fantasztikusak vagyunk, le a kalappal magunk előtt! ?

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?