Egészségügyi ötletek, Életmód, Érdekes

A reggeli csokievés segíthet a fogyásban a tudósok szerint

Talán a Holdra szállás óta nem volt olyan fontos bejelentés, mint amit egy bostoni kórház kutatói közöltek a reggeli és éjszakai csokievésről.

 

 

 

Úgy tűnik, hogy kifejezetten segíthet a zsírégetésben és a súlyvesztésben, ha a napot csokoládéval indítjuk, írja a egy friss kutatás alapján a Daily Star.

Egy bostoni kórház tudósai 19 posztmenopauzás nő adatait vizsgálva jutottak arra, hogy a reggeli és éjszakai csokievés nem befolyásolja a súlyt. A kísérletben részt vevők fejenként 100 gramm tejcsokit ettek egy órával az ébredés után vagy egy órával lefekvés előtt.

Az eredmények alapján a tudósok azt a következtetést vonták le, hogy a csokoládé kedvezően befolyásolhatja az éhségérzetet és az étvágyat, valamint jó hatással van az alvásra is. A reggeli csokimajszolás segíthet a zsírégetésben és csökkentheti a vér glükózszintjét. Míg az éjszakai csokievés az anyagcserében okoz kedvező változásokat, és segíthet a rendszeres alvási szokások kialakításában.

A bostoni tudósok 14 napig vizsgálták a kutatásban résztvevő nőket, akik a tejcsokoládé mellett bármit fogyaszthattak, sőt egyéb édességektől és desszertektől sem tiltották el őket.

Az eredmények alapján a csokievés után a nők kevésbé voltak éhesek, és alig jutott eszükbe más édesség, különösen akkor, ha este vagy éjszaka ettek csokoládét. A reggeli csokievők esetében pedig a kortizol, vagyis a stressz-szintet befolyásoló hormon mennyisége volt lényegesen kedvezőbb, mint az esti csokizók körében.

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?