Érdekes

5 sorozatgyilkos, akit extra szokatlan módon kaptak el

Elég egy pici apróság is, akár évtizedekkel a bűncselekmények után… Manapság egyre több film és dokumentumsorozat készül a legkegyetlenebb sorozatgyilkosokról, és szinte biztos, hogy minimum egyet már te is láttál közülük. És bár azt egyértelműen elismerjük, hogy egyáltalán nem könnyű végignézni ezeket a „produkciókat”, mégis hihetetlenül érdekes egy picit közelebbről megvizsgálni és belelátni 1-1 vérbeli gonosz életébe. De miért nézzük mégis ezeket a dokusorozatokat, miközben rosszul vagyunk a gondolattól is, hogy a látott borzalmak csak tizedét átéljük?

 

 

 

Az ok egyszerű; mindennél jobban szeretnénk megérteni azt, hogy pontosan mi zajlik le egy sorozatgyilkos fejében. Miért tette, amit tett? Érzett bűntudatot? Felfogta a tettei következményeit? Milyen gyerekkora volt? Ezekre a kérdésekre azért nagyjából meg is szoktuk kapni a választ, bár pont a miértek a leghalványabbak sajnos. A következőkben viszont azokat az abszurd alkalmakat szedtük össze, amikor teljesen lehetetlen (sok esetben még mondhatni humoros) módon kaptak el egy hihetetlenül veszélyes gyilkost.

1. Ted Bundy – lopott autó

Theodore Bundy talán minden időt egyik legismertebb sorozatgyilkosa (2019-ben Zac Efron játszotta őt az Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány című filmben), nem véletlenül. Ted ugyanis hihetetlenül jóképű, emellett pedig kiugróan intelligens is volt, jogi karon tanult, fényes jövő állt volna előtte, ha emellett nem lett volna egy pszichopata sorozatgyilkos. Sármja és meggyőzőképessége még a tárgyalásán is sok embert meggyőzött arról, hogy ártatlan, ám természetesen az egyételmű bizonyítékok után már nem volt visszaút. Tedet mondjuk ez sem állította meg, többször is megszökött, utolsó szökésénél mindenki azt gondolta, hogy soha nem fogják elkapni, ám egy ártalmatlan igazoltatásnál kiderült, hogy az autó, amiben ül, lopott, ami miatt a rendőr (aki egyébként nem tudta, hogy kivel van dolga) bevitte, ahol azonnal kiderült, hogy ő bizony Ted Bundy. Kicsin múlt, igaz?

2. BTK sorozatgyilkos – floppy lemez

Dennis Rader saját magának adta a BTK becenevet, amit az angol bind, torture, kill szavakból állított össze, ami magyarul annyit jelent, hogy megkötözni, megkínozni és megölni (ugye, milyen szimpatikus?). Dennis évtizedekig híres volt arról, hogy a rendőrökkel macska-egér játékot játszott, egyszer azonban a provokálása visszafelé sült el. Történt ugyanis, hogy Dennis elküldött egy csomagot egy TV szerkesztőségének, különböző dokumentumokkal az áldozatairól, de volt a csomagban egy floppy is, amin halványan, de kivehető volt a Dennis és egy templom neve, ami alapján a rendőrök le tudták nyomozni, hogy pontosan ki is a BTK gyilkos.

3. „Sam fia” – parkolójegy

David Berkowitz a 70-es években legalább 10 embert ölt meg, de mindvégig (azóta is!) azt állítja, hogy végig egy gonosz démon mondta neki, hogy öljön, ezért muszáj volt így tennie. David végül teljesen véletlenül bukott le, ugyanis miközben épp rálőtt az utolsó áldozataira, egy nő a távolból meglátta és szólt a rendőröknek, akik ezután ellenőrizték a közelben lévő autókat, amelyeket szabálytalan parkolás miatt megbírságoltak. David pechére az ő kocsija is köztük volt.

4. Ed Kemper – telefonhívás

Ed 1972 és 1973 között vadászott az áldozataira, a diáklányok hóhéra becenevet pedig nem véletlenül kapta, ugyanis fiatal lányokat vett fel az út szélén, majd végzett velük. Miután az utolsó két áldozatát is megölte és feldarabolta (a saját anyját és annak barátnőjét), várta, hogy a rádióban bemondják a hírt, de mivel ez nem történt meg, dühében ő maga hívta fel a rendőrséget, hogy feladja magát.

 

 

 

 

5. Golden State-i gyilkos – DNS-teszt

Joseph DeAngelo egy kisvárosban szolgált rendőrként, de a vietnámi háborúban is szolgált, így a társadalom megbecsült tagjának számított. Mindaddig, amíg ki nem derült, hogy több, mint 13 embert ölt meg, és 50 alkalommal követett el nemi erőszakot. A durva az egészben az, hogy több, mint 40 év után sikerült csak elkapni, akkor is egy véletlennek köszönhetően. Egy rokona ugyanis DNS-mintát adva érdeklődött a származása felől, aminek köszönhetően az FBI rátalálhatott Joseph-re.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?