Celeb / Híresség

Bulvárforradalmat hirdetett Győzike: így reformálná meg a celebvilágot a realitysztár

Gáspár Győzőt, mindenki csak Győzikeként ismeri, ám úgy tűnik, hogy az ötvenhez közeledve nagy változtatásokra készül az oroszág egyik legrégebbi celebe. Ezeket a változásokat azonban nem csak önmagában, hanem az egész celebvilágban képzeli el, ahol minden nagy eléréssel bíró bulvárhős társadalmilag hasznos példát kíván mutatni.

 

 

 

Győző még a 2000-es évek elején robbant be a köztudatba Romantic nevű zenekarával, majd nem sokkal később az amerikai mintára elkészített Győzike Show sztárjaként állt kamerák elé egész családjával együtt, ami miatt a mai napig sok kritikát kap. A realityben vállalt szerepe azonban elmondása szerint egyáltalán nem tükrözi igazi jellemét és nagyon sokat küzd azért, hogy az emberek végre ezt meglássák.

„Az oroszág szemében én lettem Győzike, és most, az elmúlt néhány évben szembesülök leginkább azzal, hogy mennyire nehéz ebből kiszabadulni és valódi értékteremtő feladatok felé fordulni” – mondta el Győző.

Győzikéből Gáspár Győző?

Győzike elsősorban saját pálfordulásra készül, mint mondta: „szeretnék a jövőben Gáspár Győző is lenni végre újra, az az ember, akinek tisztességes szakmája van, érzelmei, új céljai, nehézségei, kudarcai, belső vívódásai és komoly tervei is”.

A celeb ezzel azonban arra is célzott, hogy a meghirdetett pálfordulás csupán részleges lesz, hiszen Gáspár Győző is szeretne lenni, amellett, hogy továbbra is Győzike marad. Bár az pontosan nem derül ki, hogy a két név alatt mit ért pontosan, az bizonyos, hogy egy komolyodási folyamatot akar végig vinni.

Mi az a bulvárforradalom?

„Meg kell újulnia a bulvárnak” – jelentette ki Győzike, aki értő szemmel nézett körbe és látta meg a mostani „celebuniverzum” bukását és újraszületését.

„Az egész celebvilágnak, celebuniverzumnak is meg kell változnia. Több mint húsz éve vagyok a része annak, amit a mostani bulvárvilág jelent. Láttam, hogy hogyan alakult ki, hogyan erősödött meg, milyen érdekeket szolgált ki. Nagyon sokak gazdagságát hozta el, és nagyon sokan voltak azok is, akiket csúnyán kihasznált, átvert, becsapott” – mondta, és szavaiból úgy tűnik, hogy a felsoroltak közül vele mind megtörtént.

Győzike elmondta, hogy azt szeretné elérni, hogy az emberek továbbra is szomjazzanak a bulvárra, azonban ezzel együtt értéket szeretne benne kínálni. (Ötletével egyébként nincs egyedül. Varga Viktor éppen a napokban harangozta be, hogy mostantól csak olyan műsorokhoz adná a nevét, melyek valamilyen társadalmi értéket adnak a nézőknek.) A médiaszemélyiség meglátta, hogy az emberek – ha bevallják, ha nem – fogékonyak a bulvárra mert „szeretnek elborzadni, irigykedni”, de szerinte a megújulást az hozná el, ha mindeközben értéket kapnának.

Milyen értéket adhat át Győzike?

Saját bevallása szerint családja már lekörözte abban, hogy értékeket adjon át. Két lánya és Bea asszony érdemei felsorolása után elmondta, hogy „bár ő a családfő és az ő nevéhez köthető minden, rá kellett jönnie arra, hogy itt bizony ő megy leghátul, ő érkezik meg legutoljára oda, hogy másfajta értékeket is teremtsen, mint eddig”.

A társadalmi szerepvállalást nem is olyan régen megkezdte a médiaceleb: a választások előtt Pataki Attila mellett a fideszes békemenet élén haladva mutatta meg politikai szimpátiáját, amit egyébként saját elmondása szerint nem osztott meg előre Bea asszonnyal, hanem inkább egy kis füllentéssel kikerülte a feleségével való egyeztetést:

„A Békemeneten azért vettem részt, mert demonstrálni akartam, hogy az emberek éljenek békében egymás mellett. Még a családom sem tudta, hogy elmegyek. Otthon azt mondtam Beának, hogy az edzés után még maradok kardiózni a teremben. Anyósom hívta fel a feleségemet, hogy azonnal kapcsolja be a tévét, mert ott vagyok a menetben” – mesélte el az Indexnek Győzike, aki úgy gondolja, hogy egyébként mindenkinek alapvető joga, hogy megossza a politikai hovatartozását.

„Az, hogy időközben beléptem a Fideszbe, az elsősorban annak szól, hogy tanulni szeretnék. Megismerni ezt a közeget, vállalni azt, hogy akár még változtatok is a saját harsányságomon, de közben tenni azért, hogy fontos dolgok a bulvárnak köszönhetően sok emberhez eljutva, illetve azokról folyamatosan beszélve segítsék a társadalmi változásokat is” – tette hozzá.

Alapítvánnyal segítene a romák helyzetén

Győzike hangsúlyozta, hogy a roma kultúrában is változás kell, és ki más mondaná ezt ki, mint ő. Ezzel kapcsolatban a cigánylányok helyzetéről beszélt, akik számára a szex tabu. Sok ilyen témában szeretne úttörő szerepet vállalni, éppen az ismertségét kiaknázva. Az ilyen társadalmi segítségnyújtásra van egy alapítványa is, amiben elmondása szerint sikerült egy nagyon megbecsült, és komoly szakmai tapasztalatokkal rendelkező szakértői gárdát toboroznia.

Mi is létezünk alapítvány keretein belül „szeretnénk olyan programokat megvalósítani, amelyek segítenek abban, hogy a cigánylányok addig tanuljanak, ameddig csak lehet, és hogy elhiggyék, hogy semmivel sem kevesebbek, mint a fiúk. Szeretnénk a fiúkat is nyitottabbá tenni, idejekorán beszélni arról, hogy mekkora felelősség a korai szexuális élet, a gyermekvállalás, vagy, hogy hogyan kellene felkészülniük arra, hogy egy párkapcsolatban egyenrangú fél legyen mindenki”.

Az alapítványon belül Bea asszony és Evelin már elfoglalták a helyüket. Bea a helyes táplálkozás és egészséges életmód népszerűsítése, Győzike nagyobbik lánya pedig a tanulás fontosságának kiemelésén fáradozik. A showman azonban még „keresi a feladatokat”. Elmondta, hogy az biztos, hogy abban tud majd segíteni, hogy a helyi közösségeket összefogásra bírja.

Új reailtyvel is készül, ami Győzikét összehozná Gáspár Győzővel

A celeb elmondta, hogy kevesen tudják, de már évek óta látogat börtönöket, ahol a támogatásáról biztosítja az elítélteket, elmondja nekik, hogy ők is értékesek, ezzel is elősegítve a társadalomba való visszatérést.

Az új realityben „azt szeretnénk bemutatni, hogy mennyire nehéz a börtön után visszailleszkedni a társadalomba. Ha nő vagy, akkor pedig még inkább. Még senki nem mert ilyet a nagyközönség elé tenni.

„Hiszünk benne, hogy érdekes és hasznos próbálkozás lesz, akár kapva kap érte valamelyik csatorna, akár nem. Ha itthon nem, akkor majd külföldön, mert a formátum itt a térségben bárhol alkalmazható, és hasonlóak a társadalmi viszonyok több országban is” – mondta.
forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?