Hírek, Külföld

Nagy bejelentést tett Joe Biden: Amerikában vége a koronavírus-járványnak

Ennek ellenére az Egyesült Államokban továbbra sem tervezik feloldani a koronavírus miatt október 13-ig érvényben lévő közegészségügyi vészhelyzet feloldását.

 

 

 

Joe Biden amerikai elnök kihirdette, hogy az Egyesült Államokban véget ért a koronavírus-járvány. Biden azt hozzátette, hogy ugyan „még mindig van némi probléma”, de a Detroiti Autószalonon is arra figyelt fel, hogy már senkin nincs maszk, és mégis mindenki elég jó formában van.

BBC cikke szerint viszont Biden bejelentése ellenére az Egyesült Államokban még mindig folyamatosan nő a fertőzésben elhunytak száma: az utóbbi hetek adatai szerint naponta nagyjából 400-an halnak meg a betegségben, és az ország teljes lakosságának 65 százaléka számít teljesen oltottnak.

Az amerikai elnök hozzátette, hogy továbbra is megtesznek mindent a járvány visszaszorítása érdekében, és a bejelentése ellenére az Egyesült Államokban továbbra sem tervezik feloldani a koronavírus miatt érvényben lévő közegészségügyi vészhelyzet feloldását, amit legutóbb augusztusban hosszabbítottak meg, egészen október 13-ig.

Múlt héten a Blikk is megírta, hogy már az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vezetője is úgy fogalmazott, hogy már látni lehet a világjárvány végét.

forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?