Életmód

A férfiak a strandon gúnyolódnak egy molett nőn, de másnap olyan dolog történik, ami miatt tiszteletüket teszik előtte

Egy zömök, izmos férfiakból álló társaság kigúnyol egy molett alkatú nőt a strandon, de végül megbánják, mikor egyikük bajba kerül. Másnap úgy döntenek, hogy tiszteletüket teszik a nő előtt.

 

 

 

Patty Wilson nagy nő, nagy szívvel. Patty nagyon magabiztos volt a bőrében, és soha nem engedett a háta mögött zajló kis suttogásoknak:

“Ó, Istenem, le kéne fogynia.”

“Ő olyan NAGY! Annyi helyet foglal el!”

“Az a sok zsír nem tesz jót neki!”

A bájos 39 éves nő bátran mutogatta azokat a gömbölyded idomokat, amelyeket többen “megfélemlítőnek” találtak. Akinek volt alkalma találkozni Pattyvel, az egyetértett volna abban, hogy egy gyönyörű nő.

Patty minden nyáron a floridai Tampában lévő tengerparti házánál töltötte idejét, nagyon élvezte a napozást. Egy napsütéses napon kilátogatott a strandra a fiával, Adammel.

Patty érezte, hogy az emberek tekintete fürkészi őt, de nem törődött vele. Miért is érdekelte volna? Csodálatosan nézett ki úgy, ahogy volt, és ezt ő is tudta!

Amíg Adam homokvárat épített, Patty bekente magát naptejjel, és kényelmesen elheveredett egy strandfotelben. Hirtelen kuncogást hallott, és hamarosan kiszúrta, hogy egy csapat magas, izmos férfi foglalja el a mellette lévő asztalt.

“Szent ég!” – hallotta az egyik férfit. “Ez a nő egyértelműen elhízott! Le kéne adnia néhány kilót!”




Patty nem reagált. Behunyta a szemét, és úgy tett, mintha nem is figyelt volna, miközben a férfiak tovább gúnyolódtak rajta.

“Jézusom! Nézz rá; úgy tesz, mintha nem hallana minket. Fogynod kéne egy kicsit, malacka!” – mondta egy másik.

“Az a sok súly nem tesz jót neked. Nézd meg az istenverte testedet! Fel fogsz robbanni, ha tovább hízol!” – zengte egy harmadik, majd az összes férfi nevetésben tört ki.

Adam, aki látta, hogy a férfiak többször is Pattyre pillantanak és nevetnek, megértette, hogy az anyját gúnyolják. Aggódva rohant oda hozzá. “Anya, ezek gúnyt űznek belőled! Miért nem szólsz nekik semmit?”

Patty úgy döntött, hogy nem zavarják a férfiak, és így szólt: “Nem sértegetnek engem, édesem. Magukat sértegetik! Emlékszel, mit tanított neked anya?”

Adam bólintott. “Tiszteletlenül bánni valakivel szörnyű dolog, és soha nem szabad ilyet tenni!” – mondta.

“Pontosan! Most pedig vissza a játékhoz! Hagyd őket!”

Patty egyáltalán nem figyelt rájuk, és nem sokkal később elhallgatott a hangjuk. Kinyitotta a szemét, leengedte a napszemüvegét, és észrevette, hogy a férfiak elhagyták a szomszédos asztalt. Megkönnyebbülten sóhajtott fel. “Mi bajuk van? Nem azért fizetnek, hogy az alakomat kommentálják!” – morogta.

Miután elvetette ezt a gondolatot, Patty vett egy nagy levegőt, és visszatért a pihenéshez.

Nem sokkal később Adam ismét odarohant hozzá. “Anya! Valakinek segítségre van szüksége! Valaki elájult, anya, és sikoltozott! Ez az egyik rosszfiú!”

“Elájult? Hol?” Patty aggódott.

“Ott, anya!” Adam a távolban lévő embertömegre mutatott.

Patty követte Adamet, és amikor odaértek, felismerte azokat, akik korábban gúnyolódtak vele. Adamnak igaza volt.

“Valaki, kérem, segítsen!” – kiáltotta egyikük. “Eszméletlen!”

Patty megvizsgálta a férfit, és megállapította, hogy hőgutát kapott. “Kérem, hagyjanak neki egy kis helyet” – mondta Patty. “És hívják a 911-et; hőgutát kapott. Rendbe fog jönni!”

“Maradj távol, kövér nőszemély! Még magadon sem tudsz segíteni, és azt várod, hogy segíts rajta?” – kiabálta a férfi Pattyre.

A nő megrázta a fejét, és így szólt: “Nem tudom, mondta-e ezt már önnek valaki, uram, de ön túlságosan goromba. Ápolónő vagyok, tehát én tudok neki segíteni, míg maga nem! Most pedig mozgás! És ha nem hagyja, hogy segítsek, a barátja, a főnöke, vagy akárki is az, komoly veszélybe kerül!”

A főnökük életéért rettegve a többi férfi azt tette, amit Patty parancsolt. Az eszméletlen férfit egy árnyékos helyre vitték, Patty pedig levette róla az inget és nedves törülközőt terített a férfi hátára és nyakára.

Mivel a mentősök még nem érkeztek meg, és a férfi állapota súlyos volt, Patty a többi férfi segítségével bevitte a férfit az autójába, és a helyi kórházba sietett vele, ahol dolgozott.

Miután odaértek, a férfit a sürgősségire vitték, Patty pedig gyorsan átöltözött az orvosi egyenruhájába. Adam a recepcióssal várakozott, míg Patty az eszméletlen férfit ápolta.

Amikor a férfi végre magához tért, ránézett Pattyre, és azonnal felismerte őt. “Nagyon köszönöm, hogy segített nekem” – mondta. “És sajnálom, ami ma történt.”

“Ó, hát ez a dagadt nő hálás a szavaiért, uram! A barátai odakint várják, de egy kicsit pihennie kell, mielőtt találkozhatna velük…”.

A férfi zavarba jött, és ismét bocsánatot kért Patty-től. Hirtelen észrevett rajta valamit. Figyelme a Patty nyakában lévő medálra terelődött, amit felismert.

“Ha nem bánja” – mondta. “Megkérdezhetem, honnan van az a medál? Egy gyerekkori barátomé volt! Van benne róla egy kép. Ismerem!”

 

 

 

 

A medálon végig simítva a kezét, Patty hitetlenkedve nézett a férfira. “A te barátodé? Ő volt a férjem! Maga a férjem barátja?!”

Ekkor a férfi még jobban zavarba jött. Őszintén sajnálta, ahogy ő és az emberei bántak vele.

Másnap mindannyian megjelentek a házánál virággal. Patty meglepődött, amikor kinyitotta az ajtót.

“Pontosan mit keresnek itt? Honnan szerezték meg a címemet?” – kérdezte határozottan.

Egyikük a virágot nyújtotta neki, és azt mondta: “Megkérdeztük a kórházi személyzetet. Köszönjük, hogy segít nekünk. Sajnáljuk, hogy így bántunk veled. Fogalmunk sem volt róla, hogy a főnökünk barátjának a felesége vagy. Hibáztunk, hogy kigúnyoltunk, és szándékunkban áll jobban csinálni”.

Patty, akinek nagy szíve volt, megbocsátott nekik.

“Akkor rendben” – sóhajtott, bólintott, és elfogadta a virágot. “Nem haragszom. Egyébként megkóstoljátok a sütiket, amiket csináltam? Ha igen, akkor gyertek be! Látjátok, nem eszem egészségesen, de a JÓT eszem!” – mondta, mire mindenki felnevetett.

Mit tanulhatunk ebből a történetből?

  • Nézzünk egy ember fizikai megjelenése mögé, és ott egy jó szívet találunk. Bár a zsarnokok kigúnyolták és kigúnyolták Patty-t, ő mégis segített a vezetőjüknek, és megmentette az életét.
  • Érezd jól magad a bőrödben, mert csodálatos vagy úgy, ahogy vagy. Patty-t mindig is vizsgálták a külseje miatt, de nem hagyta, hogy ez befolyásolja azt, ahogyan önmagát látja. Magabiztos maradt a külsejével, és az embernek így kell lennie.

Oszd meg ezt a történetet barátaiddal. Lehet, hogy feldobja a napjukat, és inspirálja őket.

Ezt a művet olvasóink mindennapi életéből vett történetek ihlették, és egy profi író írta. Bármilyen hasonlóság a tényleges nevekkel vagy helyszínekkel pusztán véletlen egybeesés. Minden kép kizárólag illusztrációs célokat szolgál.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?