Életmód

10 árulkodó jel, hogy egy pszichopatával állsz szemben

Biztos, hogy te is találkoztál már pszichopatával, csak éppen nem tudsz róla.Elsőre ezek az emberek is teljesen normálisnak és ártalmatlannak tűnnek, lehet, hogy épp az egyik rokonod, munkatársad, osztálytársad, vagy éppen a párod az. Ugyanúgy néznek ki, mint te vagy én, külsejük nem árulja el őket, egyvalamiről azonban nagyon is felismerhetőek: nincs lelkiismeretük.Észrevétlenül férkőznek be az életedbe, aztán, mire megismered a valódi énjüket, már túl késő: zsarolnak, kihasználnak és átgázolnak rajtad.

 

 

 

 

 
Íme 10 árulkodó jel, ami alapján felismerheted, hogy kivel is van dolgod valójában:

 

boritokezdet.jpg

1. Kezdeti idealizálás, túláradó szeretetAmikor először találkozol egy pszichopatával, kifejezetten kellemes társaságnak tűnhet. Beszélgetést kezdeményez veled, pozitív visszajelzéseket ad, szinte már-már rajong érted.

2. Érzelmi zsarolásA kezdeti pozitív szakasz után hamarosan sajnáltatni kezdi magát. Elmondja, hogy eddig milyen rosszul alakult az élete, mindenki csak bántotta, számtalan megaláztatásban volt része, és csak te segíthetsz rajta.

3. Áldozat-szerep.Tovább folytatja az önsajnálatot. Megpróbálja bebizonyítani, hogy nem azért bántották, mert rossz ember, pont ellenkezőleg, ő csak áldozat, akit csúnyán kihasználtak.

4. A valóság elutasítása. Álomvilágban él. Ha bármilyen kritikát mersz megfogalmazni vele szemben, vagy kételkedsz zavaros történeteiben, már rögtön te is rossz ember leszel, egyike azoknak, akik oktalanul bántják őt.

 

 

 

 

 

 

 

5. Folytonos vádolás.Ha netalán belefáradsz a vele való kommunikációba, és kicsit ingerültebben szólsz hozzá, máris megvádol téged, hogy hisztérikus lettél, és már nem is figyelsz rá.

6. Mások hibáztatása.Képtelen beismerni a hibáit, mindig más tehet arról, ha valami rosszul alakul. Folyamatosan hárítja a felelősséget, eközben szemrebbenés nélkül hazudik, hogy elterelje a figyelmet saját hibáiról.

7. KisajátításEgy idő után teljesen magának akar téged, az a célja, hogy kisajátítson. Azt akarja, hogy mindig csak rá figyelj, mindig csak vele foglalkozz. Ha nem így teszel, akkor önző, gonosz embernek állít be téged.

8. Bűntudat keltéseFolyamatosan azt hangoztatja, hogy te csak magaddal törődsz, hiányzik belőled mindenféle empátia. Így akar bűntudatot ébreszteni benned, hogy rosszul érezd magad, ő pedig tovább tetszeleghessen az áldozat szerepében.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9. EnergiavámpírMinden energiádat elszívja, teljesen rád telepszik, szinte levegőhöz sem hagy jutni.

10. A teljes megszállásA pszichopata csak akkor nyugszik meg, ha teljesen a saját uralma alá hajtott téged. Az életed szinte állandó szorongással telik miatta, elveszted régi, boldog önmagad.

Ha a felsoroltak alapján ráismertél valakire az ismerőseid közül, akkor ne hagyd, hogy idáig fajuljanak vele a dolgok!

Ne adj neki esélyt arra, hogy teljesen tönkretegye az életed! Azonnal szakíts meg vele minden kapcsolatot!

 

 

 

 

 

forrásVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?