Celeb / Híresség, Érdekes

6 híresség, aki jelenleg is a börtönben ül

Még a híres emberek is megszegik a törvényt. Számos híresség került börtönbe az évek során, köztük a humorista Tim Allen, a háztartási guru Martha Stewart és a színész Kiefer Sutherland.

 

 

 

Ezeknek a sztároknak a jó része kisebb bűncselekményeket követett el, amelyek ittas vezetés vádjával vagy pénzügyi bűncselekményekkel kapcsolatosak. Meglehetősen rövid büntetésüket töltik le, és gyakran (de nem mindig) képesek ott folytatni az életüket, ahol abbahagyták. A társadalom nagyon megbocsátó tud lenni azokkal szemben, akik letöltik büntetésüket és megbánják bűneiket. 

Aztán ott vannak a hírességek, akiknek a bűncselekményei egészen más szinten mozognak, és ezért több év börtönbüntetésre ítélték őket. Ők olyan súlyos bűnöket követtek el, hogy a rajongóknak lehetetlen elfelejteni, amit tettek. A listán szereplő férfiak és nők szexuális bűncselekményekben vettek részt, hatalmas mennyiségű kábítószerrel kereskedtek, és még gyilkosságot is elkövettek. Néhányan beismerték, hogy megszegték a törvényt, míg mások továbbra is fenntartják ártatlanságukat. Akárhogy is, nagyon hosszú időre rács mögé kerültek.

Nem világos, hogy mit fognak csinálni, amikor kiszabadulnak a börtönből. Egyesek meghalhatnak, miközben büntetésüket letöltik, míg mások eltűnnek a nyilvánosság elől. Ettől függetlenül, örökségük örökre összekapcsolódik rossz ítélőképességükkel.

6. Shannon Richardson

Shannon Richardson, The Actress Who Mailed Ricin To Obama

2013-ban Shannon Guess Richardson színésznő, aki a The Walking Dead című sorozatban játszott szerepéről ismert, bűnösnek vallotta magát egy méreg kifejlesztésében, előállításában, birtoklásában és átadásában azzal a szándékkal, hogy fegyverként használja azt. Fenyegető, méreggel szennyezett leveleket postázott az akkori elnöknek, Barack Obamának és két másik személynek. Richardson a férje nevén lévő hitelkártyával és számlával vásárolt kellékeket a tervhez, a mérget pedig ricinből készítette a férjével és négy gyermekével közös otthonában. A főzet készítése közben terhes is volt. A leveleket Obamának, Michael Bloomberg New York-i polgármesternek és egy Michael Glaze nevű férfinak adta fel, aki a Mayors Against Illegal Guns (Polgármesterek az illegális fegyverek ellen) alkalmazásában állt. Az FBI összegyűjtötte és megvizsgálta az összes levelet. Richardson a fegyverkorlátozásról írt a levelekben, és megpróbálta férjét a bűncselekmény elkövetésével vádolni azzal, hogy bizonyítékokat helyezett el az autójában és az uzsonnás dobozában. Annak ellenére, hogy megpróbálta bemártani a férfit, 2013-ban letartóztatták, és végül 18 év börtönbüntetést kapott. Richardson a texasi Forth Worthben lévő szövetségi börtönben tölti büntetését, és 2029-ben szabadulhat. Nem jogosult feltételes szabadlábra helyezésre.  

 

5. R. Kelly

R. Kelly rappert 2019. július 11-én Chicagóban tartóztatták le a szövetségiek. A Chicago Tribune szerint ő és néhány társa állítólag fiatal lányokat toborzott szexuális együttlétekre, elszigetelte őket a családjuktól, és úgy irányította őket, hogy ne kérjenek segítséget. A vádiratot egy New York-i amerikai kerületi bíróságon nyújtották be, és a chicagói ügyészek egy vádiratot is kiadtak, amelyben azt állítják, hogy Kelly lefizette a tanúkat és az áldozatokat egy 2008-as gyermekpornó-perben. Az énekesre a New York-i ügy miatt akár 20 év börtönbüntetés is várhat, a chicagói ügy miatt pedig további évtizedek is lehetnek ebből. Az illinois-i Cook megyében emellett további, szexuális visszaéléssel kapcsolatos büntetőjogi vádakkal is szembe kell néznie. A New York-i tárgyalási időpontokat a COVID-19 járvány miatt elhalasztották. Kelly jelenleg egy chicagói szövetségi börtönben van, és nehéz időszakot él át a fogdában. A Latin King banda tagja, Jeremiah Shane Farmer 2020 augusztusában támadta meg. Farmer megverte a sztárt, miközben az ágyban feküdt, és Kelly állítólag súlyos agyrázkódást szenvedett az incidens során.

4. Harvey Weinstein

Harvey Weinstein

A filmmogul Harvey Weinstein mindössze két ember, Miriam Haley és Jessica Mann vádjai alapján került börtönbe, annak ellenére, hogy nők tucatjai (a USA Today szerint 87 nő) beszéltek arról, hogy az évek során milyen szexuális visszaéléseket szenvedtek el tőle. Weinsteint 2018-ban New Yorkban letartóztatták, és nemi erőszakkal, szexuális bűncselekmény elkövetésével, szexuális visszaéléssel vádolták meg. A kaliforniai és londoni nyomozók szintén szexuális bűncselekmények miatt vették célkeresztbe a producert. Mielőtt bíróság elé állt volna, Weinstein 1 millió dolláros óvadékot fizetett, és bokamonitor viselésére kötelezték. Később vádat emeltek ellene első és harmadfokú nemi erőszak, elsőfokú szexuális bűncselekmény és más szexuális bűncselekmények vádjával. Weinstein mindvégig cáfolta a vádakat, és jelezte, hogy a nők önkéntes résztvevői voltak szexuális tevékenységeinek. A nyomozás egy pontján egy szóvivője azt mondta a USA Today-nek: „A nem közös megegyezésen alapuló szexre vonatkozó minden vádat Weinstein úr egyértelműen tagad”. A producert 2020-ban bűnösnek találták Haley ellen elkövetett szexuális bűncselekmény és harmadfokú nemi erőszak elkövetésében. Mann ellen elkövetett szexuális erőszak és első fokú nemi erőszak vádjában nem találták bűnösnek. Weinsteint 23 év börtönbüntetésre ítélték, és regisztrált szexuális bűnöző.

3. Michael Jace

The Shield Actor Michael Jace Convicted of Wife\'s Murder

Michael Jace, akit a Pajzs című rendőrdrámából ismerhetünk, 2014-ben Los Angeles-i otthonukban lelőtte feleségét két gyermekük szeme láttára. A gyilkosságért 40 év börtönbüntetésre ítélték. A gyilkosság indítékának a féltékenység tűnt. Felesége, April Jace válni akart, az 53 éves színész pedig meg volt győződve arról, hogy a nő egy másik férfival randizik. Amikor April 2014. május 19-én visszatért az otthonukba, Jace többször rálőtt, miközben nyolc és ötéves fiaik nézték. Az eset után felhívta a 911-et és az apósát, és beismerte a bűncselekményt. Jace korábban is erőszakosan viselkedett: Első feleségének egyik barátja egy 2005-ös gyermekelhelyezési per során eskü alatt tett vallomásában elárulta, hogy fojtogatta és ütötte a feleségét, és a falhoz csapta az asszonyt. Jace színészi karrierje két évtizeden át tartott. Szerepelt a Southland című sorozatban, és játszotta a kosárlabda-legenda Michael Jordant a Michael Jordan: Egy amerikai hős című tévéfilmben.

 

 

 

 

 

 

2. Skylar Deleon

Former \'Power Rangers\' Actor Skylar DeLeon Sentenced to Death

John Julius Jacobson Jr. 1979. augusztus 12-én született Kaliforniában, az Egyesült Államokban. Kétszer változtatta meg a nevét: az első alkalommal még azelőtt, hogy megnősült, majd azután, hogy függetlenné vált apjától. Ez után azt állította, hogy a férfi bántalmazta őt. Skylar DeLeon különböző gyereksorozatokban tűnt fel, volt egy kisebb szerepe a Power Rangers című kultikus sorozatban. 20 évesen belépett az amerikai haditengerészethez, azonban egy tizenöt napos igazolatlan távollét miatt leszerelték. 2002-ben megnősült, és két gyermeke született, a házaspár ekkor kezdett el nagyobb anyagi gondokkal küszködni, amely következtében arra az elhatározásra jutottak, hogy bűncselekményeket fognak elkövetni. Eleinte kis üzleteket raboltak ki, de 2004-ben, amikor találkoztak egy házaspárral, akiknek egy jachtjuk volt eladó. A két pár elment egy próbakörre Newport Beach kikötőjébe, majd DeLeon és felesége három másik bűntárs jelenlétében megtámadták a tulajdonosokat, és arra kényszerítették őket, hogy engedjék át nekik a hajó tulajdonjogát. Ezt követően megkötözték és a tengerbe dobták őket. A holttesteket soha nem találták meg. Néhány évvel később az egyik bűntárs beismerte a bűncselekményt, és pert indított Skylar és felesége ellen. Miután börtönbe került, Skylar megváltoztatta a nevét és a nemét, a későbbi években már Skylar Preciosa DeLeon a neve, a továbbiakban hormonkezelésben is részesült. Skylar DeLeont halálos injekció általi halálra ítélték. A kaliforniai moratórium miatt viszont a halálsoron fogja leélni napjait. Felesége életfogytiglani börtönbüntetést kapott a feltételes szabadlábra helyezés lehetősége nélkül.

 

1. Allison Mack

Z Tajemnic Smallville do sekty Nxivm - Allison Mack grozi 15 lat więzienia

2006-ban Mack csatlakozott az NXIVM-hez, miután részt vett a „Jness”, az NXIVM-en belüli női csoport kétnapos bemutatóján.A Forbes 2003-as cikkében az NXIVM támogatói úgy ábrázolták az NXIVM-et, mint egy olyan szervezetet, amely az inspiráló vezetői coachingra összpontosít, „mint egy gyakorlati MBA”, míg az ellenzők azzal vádolták az alapító Keith Raniere-t, hogy „egy szektaszerű programot működtet, amelynek célja az alanyai pszichológiai lebontása”. Mack volt a társalkotója a „The Source”-nak, egy NXIVM programnak, amely színészeket toborzott. Sarah Edmondson, az NXIVM egykori tagja egy 2017-es New York Times expozéban és az A&E szektákról szóló 2018-as különkiadásában részletesen beszámolt az NXIVM „Dominus Obsequious Sororium” (DOS) nevű alcsoportjáról, és arról, hogy Mack házában, Mack felügyelete alatt beavatási szertartáson bélyegezték meg. Egy beszámoló szerint úgy tűnt, hogy néhány nőt Mack monogramjával (AM) és Raniere monogramjával (KR) bélyegeztek meg. 2018. április 20-án Macket az FBI Brooklynban letartóztatta szexkereskedelem, szexkereskedelemmel való összeesküvés és kényszermunkára való összeesküvés vádjával. 2018. április 20-án. A szövetségi vádirat azzal vádolta Macket, hogy „nőket toborzott, hogy csatlakozzanak egy állítólagos női mentorcsoporthoz, amelyet valójában Keith Raniere hozott létre és vezetett. Az ügyészek azzal vádolták Macket, hogy eltitkolta Raniere státuszát a DOS vezetőjeként, miközben rábeszélte a toborzottakat, hogy adjanak meg rendkívül káros személyes információkat, meztelen fotókat és személyes vagyontárgyakhoz való jogokat. Miután Mack nőket toborzott a DOS-hoz való csatlakozásra, „a női empowerment álcája alatt addig éheztette a nőket, amíg nem feleltek meg [Raniere] szexuális nőideáljának”. Olyan taktikákat alkalmazott, mint a zsarolás, hogy rákényszerítse őket arra, hogy akaratuk ellenére szexuális tevékenységet folytassanak Raniere-rel, és rabszolgasorba taszította őket, hogy alantas feladatokat végezzenek. Cserébe Mack anyagi és egyéb előnyöket kapott Raniere-től. 2018. április 24-én Macket 5 millió dolláros óvadék ellenében kiengedték a brooklyni Metropolitan Detention Centerből, és házi őrizetben tartották a szülei felügyelete alatt Kaliforniában. 2018. április 24-én Macket a vádhatóság azzal is megvádolta, hogy színlelt házasságot kötött Nicki Clyne-nal, hogy segítsen Clyne-nak kijátszani az amerikai bevándorlási törvényeket. Az eredeti vádirat szerint Mackre minimum 15 évtől életfogytig tartó börtönbüntetés várt volna, ha bűnösnek találják. 2019 márciusában a bíróságon kiderült, hogy Mack és az ügy többi vádlottja „aktív vádalkutatásban” volt, amikor Raniere megjelent a bíróságon, hogy ártatlannak vallja magát az üggyel kapcsolatos további gyermekpornográfiai vádakban. A New York keleti körzetének Egyesült Államok ügyészének beadványa szerint Mack 2019. április 2-án kezdődően ült le ajánlattételi tárgyalásra, hogy segítse a kormányt a Raniere elleni büntetőeljárásban. 2019. április 8-án Mack bűnösnek vallotta magát zsarolás és zsarolási összeesküvés vádjában, és elismerte az állami törvények szerinti zsarolást és kényszermunkát. A COVID-19 járvány az Egyesült Államokban késleltette a bírósági eljárásokat, beleértve Mack és más NXIVM-vádlottak elítélését. Az ügyészek 2021-ben kezdték meg Mack elítélésének folyamatát. A tanácsadói büntetési irányelvek szerint Macknek 14-17,5 év rács mögött kellett volna töltenie, de az amerikai ügyész „jelentős” együttműködést tulajdonított Macknek, és kérte, hogy Nicholas Garaufis bíró az alkalmazandó irányelvek szerinti tartomány alatti büntetést szabjon ki. Konkrét büntetés kiszabását azonban nem kérték. Napokkal az ítélethirdetés előtt Mack kiadott egy nyilatkozatot, amelyben azt mondta, hogy az NXIVM-mel való érintettsége „élete legnagyobb hibája és legnagyobb megbánása” volt, és bűntudatát fejezte ki az érintettekkel szemben. A levél mellett az ügyvédei azt kérték, hogy Mack megbánásáért és a Raniere elleni büntetőeljárással való együttműködéséért ne kelljen börtönbüntetést kapnia. 2021. június 30-án Garaufis bíró Macket három év börtönbüntetésre és három év próbaidőre ítélte, valamint 1000 óra közmunkára és 20 000 dollár pénzbüntetés megfizetésére. 2021. szeptember 13-án Mack jelentkezett a kaliforniai Dublinban található Dublini Szövetségi Büntetés-végrehajtási Intézetben, hogy megkezdje hároméves büntetésének letöltését. 2021. szeptember 13-án.
forrás: mafab.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?