Érdekes, Történelem

10 szokás a múltból, ami egykor normálisnak számított, de ma már őrültségnek tartanák az emberek

Az emberiség, a technika, és az orvostudomány folyamatosan fejlődik – ezért pedig nem lehetünk elég hálásak. Néhány évszázaddal ezelőtt az orvosok még lyukat fúrtak volna a fejünkbe a gonosz szellemek elűzése végett, az apákat pedig törvény hatalmazta fel, hogy megöljék a lányuk szeretőjét, ha az intim kapcsolatba próbál kerülni vele a házasság előtt. Szóval ezek még teljesen más világok voltak, és szerencsére örökre elmúltak. Azonban úgy véljük, hogy ettől függetlenül nem árt, ha tudjuk, milyen bizarr és furcsa dolgokat tartottak teljesen normálisnak az őseink.

 

 

 

1 Több ezer évvel ezelőtt a nők ólmot és ként használtak a hajfestéshez. Aztán ment a csodálkozás, hogy miért lettek kopaszok és betegek.

2 A nők már a múltban is próbálták növelni a mellméretüket.

3 Az állati ürüléket régen orvosi célokra használták – például fogamzásgátlásra, orrvérzés elállítására, és egyéb speciális kezelésekre.


4 Az orvosok lyukakat fúrtak a betegeik koponyájába, hogy így űzzék ki belőlük a „gonosz szellemeket”, mivel ezeket tartották számos betegség okának.

5 Az ókori rómaiak idején megtiltották a nők számára a sírást a temetéseken, mert előtte gyakran „profi sírókat” használtak, hogy még tekintélyesebb és fontosabb személynek tűnjön az elhunyt.

6 Az apákat törvény hatalmazta fel, hogy megöljék a lányuk szeretőjét, ha az intim kapcsolatba akar kerülni vele a házasság előtt.

7 Az ókori rómaiak idejében az apák eladhatták rabszolgának a fiaikat, de csak maximum háromszor. Mivel az apák voltak a családok uralkodói, ezért ők dönthették el, hogy megtartják, vagy eladják a gyermeküket.

 

 

 

 

8 Az orvosok fokhagymát használtak terhességi tesztként. Ehhez a nőknek egy gerezd fokhagymát kellett a hüvelyükbe helyezni. Másnap reggel aztán az orvosra kellett lehelniük, aki hogyha érezte a nők leheletén a fokhagymát, akkor megállapította a terhességet.

9 Az ókori Egyiptomban az emberek leborotválták a szemöldöküket, amikor a macskájukat gyászolták. Ezekre az állatokra szentként tekintettek, ezért minden embert megöltek, aki bántotta őket.

10 Az ókori rómaiak többnyire közös WC-ket használtak. Csak néhányuknak volt saját, privát vécéje. A nyilvános vécékben az emberek egymás mellett ültek, fülkék nélkül, a feneküket pedig ugyanazokkal a szivacsokkal tisztították.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?