Egészségügyi ötletek, Érdekes

10 étel, ami felpörgeti az immunrendszert

Minden ősz a megbetegedések időszaka, ezért fontos, hogy megfelelően védekezzünk ellene. Ennek legegyszerűbb módja, ha erősítjük immunrendszerünket. Szerencsére ezt meglehetősen egyszerű elérni. A Bright Side összegyűjtött 10 ételt, ami erősíti az immunrendszerünket, ha rendszeresen fogyasztjuk őket.

 

 

 

1. Mandula

Már nagyjából 30 gramm mandula is elegendő kalciumot tartalmaz ahhoz, hogy segítse a vírusok elleni védekezést. Kutatások szerint a mandula erősíti az immunrendszert, magas az E-vitamin és rosttartalma és szinten tartja a vércukorszintet is.

2. Napraforgómag


Ez az egészséges rágcsálnivaló nagyon hasznos lehet, ha immunerősítésről van szó. Csökkentik a krónikus betegségek kialakulását, mint például az Alzheimer-kór, és egészségesen tartják a szívet, megelőzik a megbetegedéseket. Várandós kismamáknál egyszerűen csodákra képes, segíti a magzat megfelelő növekedését.

3. Papaya


Magas antioxidáns tartalmának köszönhetően a papaya tökéletes gyümölcs az egészség megőrzésére. Gyulladáscsökkentő hatású, valamint csökkenti a rákos megbetegedések kialakulásának lehetőségét, és még a gyomrunkat is rendben tartja.


4. Kiwi


C-, K- és E-vitamin tartalmának köszönhetően a kiwi segít az asztmán és erősíti az immunrendszert. Továbbá segít megelőzni a megfázás és az influenza kialakulását. Mindemellett még az emésztést is segíti.

5. Gyömbér


Ehhez a fűszerhez nagyon könnyen hozzájuthatunk és rendkívül jótékony hatásokkal bír. Csökkenti a koleszterinszintet és a menstruációs fájdalmakat, és növeli a fertőzésekkel szembeni ellenálló képességét.

6. Bodza

Mivel a bodzában rengeteg az antioxidáns, gyakran használjuk megbetegedések enyhítésére. Csökkenti a stresszt és erősíti az immunrendszert.

7. Osztriga

Az osztrigának alacsony a kalóriatartalma, ellenben magas a tápértéke, ami jó hír lehet a tengeri ételek kedvelőinek, ráadásul nagyon magas az Omega-3 zsírsav és protein tartalma. Az osztriga fogyasztása segíti az immunrendszer megfelelő működését a benne megtalálható cinknek köszönhetően, és csökkenti a cukorbetegség kialakulását.

8. Spenót


Nem titok, hogy a spenót rendkívül egészséges étel, ami az immunrendszerre is jótékony hatásokkal van. A spenót jó magnéziumforrás, ami az idegrendszer karbantartásáért, az egészséges szív működését és a megfelelő vérnyomásért felel.

9. Görögdinnye


A görögdinnye nem csak a bőr és a haj szépségéért felel, de az emésztést is segíti, mindemellett gyulladáscsökkentő hatása is van.

 

 

 

 

10. C-vitaminban gazdag gyümölcsök


Kutatások alapján a C-vitamin 20 módon is segíti az immunrendszer megerősödését. Egészségesen tartja a fehérvérsejteket, kiiktatja a nemkívánatos, rossz sejteket és segíti az antitestek kialakulását.

Bónusz: A mandula ereje

A mandula immunerősítő hatása mellett csökkenti a koleszterinszintet, antioxidánsokat juttat a véráramba, segít a súlyvesztésben és az egészséges látás megőrzésében. Továbbá a bőrre és agyunkra is jótékony hatással van, segíti a gondolkodást.

Te ismerted ezeknek az ételeknek a jótékony hatásait? Hogyan erősíted az immunrendszered?

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?