Celeb / Híresség, Életmód, Érdekes

Kik a legszebb nők a világon a tudomány szerint

Bár egyetértünk azzal, hogy mindenki mást tart szépnek, létezik egy tudományos mérési módszer, mellyel ki lehet számolni, hogy valakinek az arca mennyire vonzó. Ezt nevezik aranymetszésnek, azaz a legtökéletesebb arányosságnak. A módszer az ókori görögöktől ered, de az arcokat átszabó sebészek még mindig alkalmazzák. Közéjük tartozik Dr. Julian De Silva is, aki ennek alapján összeállított egy 10-es listát a világ legszebb nőiről, hogy megmutassa, mennyire állnak közel az ókori görögök szépségideálról alkotott elképzeléséhez. Érdekes az ötlet, hogy számokkal mérjük a szépséget. Megmutatjuk, hogy ez alapján mely ismert nők számítanak a világon a legszebbeknek.

 

 

 

10. Cara Delevingne – 89,99%

A 30 éves modell legfőbb ismertetőjegye a dús szemöldöke, aminek köszönhetően felkerülhetett erre a listára, szép formájú ajkaival együtt, ami 98,5%-ot ér el. Dr. De Silva szerint még előkelőbb helyet érhetne el, ha kisebb lenne a homloka.

9. Katy Perry – 90,08%

Az aranymetszés szabályai szerint a 38 éves énekesnő arcán az orra áll a legközelebb a tökéleteshez, főleg az orra és az ajka szélességének aránya, ami 98,8%-os. Álla a legkevésbé előnyös, az arcformája pedig az egyik legideálisabb.

8. Natalie Portman – 90,51%

A 41 éves színésznő szemei 99%-osak. A szemöldöke és az ajkai viszont a legkevésbé előnyösek az arcán.


7. Scarlett Johansson – 90,91%

A 37 éves színésznő szemeinek elhelyezkedése szinte tökéletes, 99,9%-os. Arcán az álla a második legszebb rész, ez 99,4%-ot ért el. Arcformája és vékony ajkai viszont a legkevésbé előnyösek nála.

6. Kate Moss – 91,05%

A 48 éves szupermodell arcán a homloka és a szemei közti távolság a két legelőnyösebb vonás. Az aranymetszés szabályai szerint azonban az arcformája és a szemöldöke a legkevésbé előnyösek.

5. Taylor Swift – 91,64%

A 32 éves énekesnő arcán az álla és az orra érte el a legjobb pontozást, mindkettő 97%-ot kapott. 83%-kal azonban a szemöldökei bizonyultak a legkevésbé előnyös területnek az arcán.

4. Ariana Grande – 91,81%

A 29 éves popsztár homloka, álla, orra és ajkai érték el a legmagasabb pontszámot, a legalacsonyabbat pedig a szemöldöke kapta.

 

 

 

 

 

3. Amber Heard – 91,85%

99,6%-kal a 36 éves színésznő arcán a legtökéletesebb az álla, de az orra is nagyon magas pontszámot ért el. 80,2%-kal viszont az arcformája kapta a legalacsonyabb pontszámot.

2. Beyoncé – 92,44%

A 41 éves sztárnak közel tökéletes az arcformája, ami 99,6%-ot ért el az aranymetszés szabályai alapján. Szemöldöke és orra a legkevésbé előnyösek az arcán.

1. Bella Hadid – 94,35%

A 26 éves modell arcán a legmagasabb pontszámot az álla érte el 99,7%-kal. A sorban ezt követi a szemei elhelyezkedése 97,65%-kal, majd a homloka 97%-kal. A legkevesebb pontszámot a szemöldök területe és a szemöldöke kapta.

forrás
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?