Celeb / Híresség

A 47 éves Gáspár Zsolti féltve őrzött titkot árult el: Demcsák Zsuzsa és Tilla tanítja olvasni

Meglepő titkot árult el a Blikknek Gáspár Zsolt. A TV2 Város vs Vidék című produkciójának egyik műsorvezetője gyerekkora óta küzd olvasási problémával, amelyet Demcsák Zsuzsa és Till Attila segít leküzdeni neki.

 

 

Zsolti már egészen kicsi gyerekként érezte, hogy más, mint a többiek.

– Óvodás koromban már problémáim voltak a színekkel, kevertem őket. Később az iskolában is meggyűlt a bajom az olvasással, szövegértéssel, de akkoriban még nem volt divat rögtön szakemberhez szaladgálni ilyen gondokkal. Logopédushoz kellett járnom, mert a beszédemmel is gondok voltak – kezdte a Blikknek Gáspár Zsolt, aki azt is elárulta, igen későn állapították meg nála a diszlexiát, azaz az olvasással és beszéddel összefüggő részképességzavart.

– Húszévesen mentem el egy orvoshoz, aki megállapította nálam a diszlexiát. Sajnos, akkor nem mentem igazán utána a problémának, és annyiban hagytam. Úgy voltam vele, a tanyán remekül szót értek én a birkákkal és a tehenekkel anélkül is, hogy tökéletesen menne az olvasás – tette hozzá Gáspár Zolti, aki a Farm VIP után nemrég új feladatot kapott a TV2-től a Város vs. Vidék című műsorban Tilla műsorvezetőtársaként.

– A húszas éveimben még nem gondoltam, hogy egyszer ilyesmit csinálok majd, és ilyen fontos és intelligens emberek között mozgolódom, mint Demcsák Zsuzsa vagy Tilla. Visszagondolva, nagy hibát követtem el, hogy akkor nem kezeltem a problémát és nem fejlesztettem magam.

Zsolti egyre inkább érezte, hogy az olvasási nehézség megnehezíti a munkáját. Demcsák Zsuzsa és Till Attila azonban azonnal a kisebbik Gáspár testvér segítségére sietett.

Látták rajtam, hogy gondban vagyok, amikor papírt adtak a kezembe. Izgultam, hebegtem-habogtam, levert a víz. Elmondtam, nekem bizony problémám van az olvasással, ők pedig azonnal felajánlották a segítségüket, amiért nem győzök eléggé hálás lenni. Demcsák Zsuzsa és Tilla tanított meg olvasni.

A felvételek előtt egy órával már ők is megérkeztek, kijelöltek nekem egy külön kis szobát, ahol egy órán keresztül gyakoroltuk a szövegeket, amik le voltak nekem írva. Sőt, felajánlották, hogy a későb­biekben, amikor idejük engedi, még több órát, foglalkozást tartanak majd nekem – mesélte Zsolti.

Lapunk megkereste Tillát és Demcsák Zsuzsát, hogy megtudjuk, hogyan észlelték Zsolti problémáját és mennyit fejlődött a gyakorlásnak köszönhetően a TV2 gazdája.

– Zsoltit már az Ázsia Expressz forgatásán a szívembe zártam. Az egyik feladat arról szólt, hogyan tudjuk hátráltatni a másikat. Amikor odaértünk a következő állomáshoz, és el kellett olvasni, mi is a feladat, Zsolti a maga hőbörgős módján elkezdte mondogatni, hogy olvassam már el neki. Megsajnáltam őt. Akkor jöttem rá, hogy küzd az olvasással, és azóta segítem, ahogy tudom, a Farm VIP forgatásai során is – fejtette ki a Blikknek Demcsák Zsuzsa, Tilla pedig azt is elárulta, Zsolt nagyon szorgalmas diáknak bizonyult.

– Azonnal észrevettük, hogy valami nem stimmel, mert Zsolti nem azt olvasta és mondta, ami a papíron állt. Jó vele foglalkozni, mert egyrészt nagyon kedves ember, szórakoztató vele lenni. Másrészt pedig rendkívül szorgalmas, tényleg küzd azért, hogy egyre jobban menjen neki az olvasás. Remekül halad, látszik rajta a javulás, mert szorgalmasan gyakorol – tette hozzá Till Attila.

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?