Celeb / Híresség

Egy szál tangában fotózkodott Csernobilban egy Insta-sztár, több tiszteletet kér az HBO-sorozat forgatókönyvírója

Az HBO sorozata óta a csernobili ‘katasztrófaturizmus’ közel negyven százalékkal nőtt.

 

 

 

 

A csernobili „halálzóna”, vagyis az atomerőmű és környéke, valamint a mellette lévő Pripjaty városa az 1986-os atomreaktor-robbanás óta teljesen kihalt, és le van zárva. Az 1990-es évek végétől azonban szigorúan ellenőrzött keretek között turistacsoportok látogathatják, többnyire védőöltözetben, és az idegenvezetőknél sugárzásmérő van.




Az HBO világméretű döbbenetet kiváltó sorozata, a Csernobil az utóbbi hetekben ugrásszerű, mintegy 40 százalékos emelkedést hozott a „halálzóna-turizmusban.” Rengetegen akarják látni a helyszínt, ahol a szörnyű atomkatasztrófa megtörtént.

Köztük népszerű Instagram-sztárok is, akik saját profiljuk látogatottságát igyekeznek növelni a csernobili fotókkal. Ez a fotó, amelyen egy lány védőöltözetét félig ledobva kivillantja tangás fenekét, sokak szerint enyhén szólva is súrolja a jó ízlés határát.

 

 

 

 

 

 

Instagram post by @nz.nik * Jun 6, 2019 at 2:32pm UTC
Mazin így nyilatkozott: „Örülök, hogy a sorozat ilyen méretű érdeklődést váltott ki, és az emberek látni akarják a halálzónát. De láttam bizonyos fotókat. És arra kérek mindenkit, aki odamegy: ne felejtsék el, hogy egy iszonyatos tragédia történt ott. Tartsák ezt tiszteletben, legyenek kegyelettel az áldozatok és a szenvedők iránt.”

Mi is bemutattuk azt a friss drónvideót, amely Pripjaty „szellemvárosáról” és az acélszarkofággal fedett erőműről készült a napokban. Fotós kollégánk 2015-ben személyesen is járt a helyszínen, képriportját IDE KATTINVA lehet megnézni.

Az 1986. április 26-án történt robbanás után a lakosság kitelepítése a sugárszennyezett területről csak 36 órás késéssel kezdődött meg. Május 4-ig a Csernobil körüli 30 kilométeres zónából közel 130 ezer embert telepítettek ki.

 

 

 

 




 

 

A mai Ukrajna, Fehéroroszország és Oroszország területén hatalmas területek szennyeződtek, nagyjából 320 ezer négyzetkilométeres területet érintett a robbanássorozat.

?❤️ #reactor4 #chernobyltours

 




 

Chilling at the Ferris wheel in Chernobyl / Pripyat the wheel set up for May Day celebrations just before the explosion ? the highest reading on one of the carriages was over 200 ?#chernobyl #ukraine #kiev #chernobyltour #chernobylwelcome #chernobylzone #kievukraine #ferriswheel #chernobyldisaster #chernobylzone #chernobyldiaries #chernobylexclusionzone #chernobyldisaster #chernobyltours #chernobyladventure
 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?