Belföld, Hírek

A Balatonon már cukrászdába járni is luxus – Két közepes fagyi 5.000 Ft, egy pohár csapvíz 360 Ft – Mutatjuk a számlákat

Az infláció miatt az egész országban brutálisan felemelkedtek az árak. Egy balatonfüredi kávéházban két darab fél literes vízért, egy kávéért és 2 gombóc fagyiért öntettel együtt egy vásárló több, mint 11 ezer forintot hagyott a kasszánál.

 

 

Az egész világon tömegesen nőnek az élelmiszerárak, a benzin ára is az egekben van, ráadásul ebben a hónapban már a rezsifogyasztásra is sokkal jobban vigyáznunk kell, ha nem akarjuk, hogy a fizetésünk is rámenjen.

Ahogy nemrég megírtuk, hogy már a lecsó is luxusételnek számít, ráadásul a kenyér ára is hamarosan elérheti az 1.000 forintot.

Lassan pedig a sütemények ára is verni fogja az 1 kg-os kenyér árát, hiszen ezeket 700-900 forintos áron lehet fogyasztani a cukrászdában az emelkedő nyersanyagárak miatt.



Nemrég egy fogyasztó megosztott a közösségi oldalán egy képet, miszerint egy balatonfüredi cukrászdában járt, ahol 11. 350 forintot hagyott ott.

De nem ám luxustermékeket vásárolt, vagy épp temérdekszám vette a cukrász készítményeket, hanem ebből az összegből jóformán nem vett semmit, amiből jól lakott volna.

A számlán szerepel két darab közepes vegyes fagyi, két pisztácia különbözet, két karamell öntet, egy közepes latte, illetve egy mentes és egy szénsavas ásványvíz.

A képen szereplő árból tisztán látszik, hogy a 2 darab fagyi összesen 5.000 forintért lett kiszámlázva, ami még pesti szinten is irreális, az 1 darab mentes vizet pedig 1.100 forintért kínálja a helyi kávézó.

Egy vásárló irreális összeget hagyott ott egy balatonfüredi kávéházban

A kommentelők a kép láttán elborzadtak, és sorra záporoztak a dühös hozzászólások:

– Vicc az egész! – akadt ki egyikük.

– Bocsánat, hogy ezt mondom, de bolond aki megveszi – fűzte hozzá egy másik.

– Ez nagyon durva! – nem talált a látottakra szavakat egy nő.

– Ezért a számláért 200 ezer forintos büntetés járna, mivel nincs a NAV pénztárgéppel kapcsolatban! Mifelénk is nagyon sok étterem ad ilyen számlát, ezt hívják adócsalásnak! – lett rá figyelmes egy nő.

– Nagyon lassú a kiszolgálás, és még cukormentes fagyijuk sincs… Legalábbis tavaly nem volt, azóta nem is megyek oda – tette szóvá egy másik.

Szintén egy balatoni cukrászdában egy vásárló két pohár 4 dl-es csapvizet 720 forintos áron kapott meg, míg 1 darab latte kávét 1.790 forintos áron fogyaszthatott el.

Már a csapvizet is óriási áron számlázzák ki

– Jesszusom! A pohár vizet is ingyen adom! A kávé árába nem fért volna bele? Remélem nem adtál borravalót – jegyezte meg a vásárló ismerőse.

– Kérhetne egy 50 forintot decinként, az még úgy nem felháborító, de 180 forint/ deci azért pofátlan – akadt ki egy férfi a kép láttán.

– Hát ez azért már bicska nyitogató azt hiszem – írta egy felháborodott lakos.

– A balatoni levegővételért még nem is kértek semmit? – kérdezte némi cinizmussal egy másik.

– Kifizettettek 1 köbméter vizet – írta egy kis matek után egy férfi némi poénnal fűszerezve.

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?