Belföld, Hírek

Lázár János: új törvény jön, ami új világot teremt Magyarországon

Közösségi oldalán osztott meg egy részletet friss rádióinterjújából Lázár János építési- és beruházási miniszter, amiben többek közt arról is beszélt, milyen beruházásokat kell támogatnia az államnak. A tervek szerint teljesen „új világot” teremt majd.

 

 

Készül az új, állami beruházásokról szóló törvény. A hazai fejlesztések terén ez egy új fejezetet fog nyitni, amely a társadalom javát szolgáló, hatékonyabb, átláthatóbb és jobb rendszer alapja is lesz – írta posztjához Lázár.

Új világot teremt Magyarországon

Az építési- és beruházási miniszter elárulta ez a törvény a tervek szerint január elsejétől „teljesen új világot teremt Magyarországon” az állami, önkormányzati közcélú beruházások tekintetében.

Új beszerzési rendszerben, új pályáztatási rendszerben, új tervezési rendszerben és új elszámolási rendszerben gondolkodunk. Új pénzügyi-gazdasági viszonyokat fogunk teremteni, tiszta vizet öntünk a pohárba. Sokkal átláthatóbb, sokkal egyszerűbb, az állam érdekeit sokkal jobban védő rendszer fog születni – hangsúlyozta, hozzátéve: a legfontosabb, hogy az államnak olyan beruházásokat kell most és a jövőben is támogatnia, amelyek a társadalom javát szolgálják és gazdasági növekedést is jelentenek.

 

Azt is hozzáfűzte, az állami beruházásoknál számára prioritás a pontosabb és precízebb előkészítés, a hatékonyságnövelés és a közérdek jobb védelme. Ez alatt azt érti, hogy jobban meg kell tervezni, hogy hol építünk iskolát, mekkora iskolát vagy uszodát építünk, milyen közinfrastruktúrákat hozunk létre.

Lázár legutóbb az új kata-törvényről is elmondta a véleményét. Úgy fogalmazott, „azoktól, akik úgy érzik, hogy az éven belüli változás túlzottan megterhelő, országgyűlési képviselőként elnézést kérek”.

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?