Belföld, Celeb / Híresség, Hírek

Berki Krisztián édesanyjának vallomása: „Szeretném, ha a fiamnak méltó síremléke lenne”

Már több mint két hónapja elhunyt Berki Krisztián: testét a szerettei másfél hónapja visszaadták a földnek, ám a tragikus hirtelenséggel elhunyt volt Fradi-vezér édesanyja egyelőre nem tud szabadulni a gyásztól.

 

 

Júlia úgy érzi, a fia máig vele van, ott van körülötte, hiszen mindenről, még a tőle ajándékba kapott kiskutyáról is ő jut eszébe. Ugyanakkor már azon gondolkozik, milyen sírkő álljon emlékül Krisztiánnak. Erről szeretne egyeztetni Berki özvegyével, Renátával, azaz Mazsival, ám ő egy ideje Balin piheni ki a fájdalmát.

Júlia egyelőre képtelen feldolgozni a fia elvesztését /Fotó: TV2

– Mostanában nem tudtunk erről beszélni, talán majd ha hazajön – mondta a Blikknek Júlia. – Mindkettőnknek roppant fájdalmas ez az időszak, így korábban sem ez volt a téma, de biztos vagyok benne, hogy ő is gondolkodott már ezen. Ám ha valamiért Mazsi nem akar foglalkozni ezzel, akkor Krisztián édesapjával egyeztetek, hogy a fiam méltó síremléket kapjon.

Mazsi Balin próbál erőt gyűjteni férje, Berki Krisztián halála után /Fotó: Pozsonyi Zita

Júlia elárulta, mostanában nem tudott Budapestre utazni, hogy meglátogassa fia végső nyughelyét a Farkasréti temetőben.

– Azt hiszem, nagyon fájdalmas lenne még, ott valahogy olyan véglegesnek tűnik minden, de hamarosan erőt gyűjtök – sóhajtott szomorúan az idős asszony, aki egyelőre még talán nem is fogta fel, mi történt. – Még hihetetlen, hogy ő nincs. Minden öt percben úgy érzem, itt van velem, csak fel kell hívnom, hogy halljam a hangját. A múlt karácsonykor tőle kapott fényképalbum állandóan itt van előttem az asztalon. Nem tagadom, fáj a képeket nézegetni vagy a szerepléseiről készült videókat végignézni. Ilyenkor még erősebb a kín.

Júliának felvetettük, megfordult-e a fejében, hogy szakember segítségét kéri a gyász feldolgozásában, de úgy érzi, az csak fokozná a fájdalmát, ha beszélnie kellene róla.



– Minden percben keresem a miértekre a válaszokat. Sokan megállítanak az utcán sajnálkozva, együttérzően, de ezt az érzést valójában csak az ismerheti, aki átélt már hasonlót – fogalmazott Júlia, aki egyelőre az unokáiban talál vigaszt, ám nem tett le arról, hgy mielőbb méltő emlék őrizze szeretett fia örök álmát.

Berki Krisztián sírja /Fotó: Pozsonyi Zita

Sokan úgy tartják, a temetés után egy évnek kell eltelnie, hogy felállítsák az elhunyt sírkövét, ám a lapunknak nyilatkozó szakember szerint nem kell kivárni a gyászév végét.

– Igazából csak a gyászoló család lelkiállapotától és anyagi helyzetétől függ, mikor készül el egy síremlék. Lehet akár a temetés pillanatában is végleges sírhelyet kérni, ilyenkor más technikával dolgozunk, ennyi a különbség. Friss sír esetében tömöríteni kell a földet, hogy később ne süllyedjen meg, de ha belegondolunk, egy házépítésnél is hasonló a helyzet, ott sem kell hónapokat várni a puha föld miatt, hanem különböző technikákkal tömörítik a talajt – mondta Zsákay Attila sírköves mester.

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?