Belföld, Hírek

Tíz évig nem nyilvános, mennyit költ az ország az idei augusztus 20-i tűzijátékra és a többi ünnepi programra

A Magyar Turisztikai Ügynökség egyelőre titkolja, hogy mennyi pénzt terveznek elkölteni az augusztus 20-ai államalapítási ünnepség programjaira, valamint az Európa legnagyobbjaként beharangozott tűzijátékra.

 

 

A Párbeszéd Magyarországért közérdekű adatigénylésben kérte ki a Magyar Turisztikai Ügynökségtől (MTÜ) a 2022. évi államalapítási ünnepi tűzijáték előzetes költségbecslését, valamint a négynapos programsorozat előzetes költségbecslését még június végén. Választ most kaptak az adatigénylésre, ám sajnos abból sem derülnek ki az anyagiak.

Az MTÜ szerint ugyanis „az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 27. § (5) bekezdése alapján a közfeladatot ellátó szerv feladat- és hatáskörébe tartozó döntés meghozatalára irányuló eljárás során készített vagy rögzített,

a döntés megalapozását szolgáló adat a keletkezésétől számított tíz évig nem nyilvános.

Vagyis az állami szervezet egyelőre titkolja, mennyi pénzt szántak az idei augusztus 20-i állami ünnepre, ahol a kormány bejelentése szerint Európa legnagyobb tűzijátéka lesz.

Az Átlátszó szombati cikke emlékeztet arra, hogy az MTÜ 2021-ben sem adta ki a kért adatokat, így csak decemberben derült ki, hogy a rendezvény összköltsége nagyjából 12 milliárd forintot tett ki.

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?