Hírek

Figyelmeztetett a WHO: a koronavírus „túl okossá” válik, újra visszatérhetnek a korlátozások

Folyamatosan fejlődik és túl „okossá válik” a koronavírus, ami miatt a COVID-fertőzések száma rohamosan nő, ezért az Egészségügyi Világszervezet (WHO) COVID-ügyi különmegbízottja arra buzdította az embereket, hogy „tiszteljék a vírust”, és figyelmeztetett, hogy az óvintézkedések továbbra is fontosak.

 

 

Dr. David Nabarro ezt azután mondta, hogy már az omikron BA. 4 és BA. 5 variánsai megjelentek az Egyesült Királyságban. A brit Nemzetközi Statisztikai Iroda (ONS) szerdán közzé tett drámai jelentése szerint a legújabb koronavírus járványhullám betört az országba: a halálos áldozatok száma a legutóbbi adatok szerint meghaladta a 200 000-et.

Lord Kamall egészségügyi miniszter figyelmeztette a brit lakosságot, hogy újra bevezethetik a COVID-korlátozásokat, ha a megbetegedések növekvő száma hatással lesz az egészségügyi rendszer működésére.

A WHO-megbízott szerint

Ez a vírus képes folyamatosan fejlődni és változni. A növekedés oka, hogy ismét fejlődött, és túl okossá vált számunkra. Megtörheti az immunvédelmünket, és ezért nőnek a számok.

Dr. Nabarro úgy véli, hogy két dolog járult nagyban hozzá a fertőzöttek számának növekedéséhez.

  • a fokozott társas együttlét
  • az emberek nem viselik az arcmaszkokat

– Ez a vírus nem múlt el, nem öl meg ugyan olyan sok embert, de nagyon kellemetlen, különösen, ha sokáig szenved valaki a COVID-ban. Az óvintézkedések továbbra is számítanak – húzta alá Nabarro hozzátéve:

„Bár nem szeretjük, továbbra is tisztelnünk kell ezt a vírust”.

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?