Belföld, Hírek

Mennyiségi korlátozást vezet be a Lidl a befagyasztott árú termékek egy részére

Kristálycukorból és búzalisztből legfeljebb 10-10 kilót, tejből 12 litert, napraforgó-étolajból pedig 10 litert vásárolhatunk egyszerre a Lidl üzleteiben. A befagyasztott árú termékeket ugyanakkor akciósan adják majd.

 

 

Az élelmiszerárstop hatálya alá tartozó tartós élelmiszerekre mennyiségi korlátozást vezet be februártól a Lidl Magyarország – szúrta ki a Pénzcentrum.hu. Az üzletlánc akciós újságjában azt is közlik, hogy a február elsejétől érvényes árstop hatálya eső termékek náluk akciósan, azaz a tavaly októberi áraknál olcsóbban kaphatóak.

A rendeletben megnevezett hatósági áras termékek a következők:

  • kristálycukor (fehér cukor),
  • búzafinomliszt (BL 55),
  • finomított napraforgó-étolaj,
  • házi sertés comb (ideértve a csontos, bőrös, filézett, darabolt, szeletelt vagy darált formában, akár előrecsomagolva, akár anélkül történő értékesített, friss, hűtött vagy fagyasztott termékeket is),
  • csirkemell, csirkefarhát – hát, egyben vagy külön far, és szárnyvég (ideértve a csontos, bőrös, filézett, darabolt, szeletelt vagy darált formában, akár előrecsomagolva, akár anélkül történő értékesítést is, frissen, hűtve, fagyasztva),
  • ultra magas hőmérsékleten hőkezelt, 2,8% tömegszázalék zsírtartalmú tehéntej.

A Lidlben keddtől a kristálycukrot és a lisztet 10-10 forinttal, az UHT tejet 19 százalékkal, a napraforgó-étolajat pedig 14-15 százalékkal olcsóbban adják majd, mint azt a jogszabályban rögzített dátumon tették.

Ugyanakkor néhány termék esetében mennyiségi korlátozást vezetnek be.

Keddtől ugyanis kristálycukorból és búzalisztből legfeljebb 10-10 kilót, tejből 12 litert, napraforgó-étolajból pedig 10 litert vásárolhatunk egyszerre a Lidl üzleteiben.

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?