Életmód, Érdekes

7 tipp és trükk, ami segít, hogy olyan gyorsan aludj el, mint egy kisbaba

Az alvásnak sokkal több előnye van, mintsem csak az a jól eső kipihentség érzet, amit egy kiadós alvás után érez az ember. Létfontosságú része az egészséges immunműködésnek, az anyagcserének, a memóriánk karbantartásának, a tanulásnak és még egy rakás fontos funkciónknak. Többek között segíthet a fogyásban és a szív erősítésében is. Tehát, ha valamire, akkor az alvásra mindig oda kell figyelni, és törekedni arra, hogy mindig eleget pihenjünk.

 

 

 

7 Próbáld ki a katonai módszert.

94de3e51b1a4666b53897282f5

Ha 2 percen belül szeretnél elaludni, akkor ezt a katonai módszert mindenképpen érdemes kipróbálni. Szükség lesz némi gyakorlásra, de az eredmény megéri. A katonai módszer könnyen elsajátítható és némi gyakorlással és ismétléssel valódi mesterekké válhatunk. A következőket kell tenni:

  • Lazítsd el az arcod és a szád izmait.
  • Engedd le a vállad és a kezed, hogy old a feszültséget.
  • Fújd ki a levegőt és lazítsd el a mellkasod, a lábad, a combod és a vádlidat.
  • Tisztítsd meg az elméd 10 másodpercre úgy, hogy egy pihentető jelenetbe képzeled magad. Ha ez nem megy, próbáld ismételni a “ne gondolkozz” szavakat a fejedben 10 másodpercig.
6 Használj súlyozott takarót.

Normalis es sulyozott takaro

A súlyozott takarók nemcsak extrán kényelmesek, a mélynyomás-stimulációnak köszönhetően javítják a hangulatot, csökkentik a stresszt, és növelik a melatonin, valamint az alváshormon szintet. Ezeknek az előnyöknek köszönhetően nemcsak gyorsabban alszunk el, de az alvás minősége is javul.

5 Használd a fantáziádat.

961e225b6e8637770f49b6f85d

Dr. Steve Orma, az álmatlanság, alvás és szorongás klinikai szakpszichológusa szerint a fantáziánk használata segíthet ellazulni és elaludni. Ehhez csak annyit kell tenned, hogy képzelj el egy megnyugtató és nyugodt helyet, helyezd bele magad, és koncentrálj rá. Ne felejtsd ki a részleteket sem, képzeld el, mit viselsz és hogyan érzed magad, stb. Csináld ezt naponta 20 percig, vagy amíg elég ellazultnak érzed magad ahhoz, hogy elaludj.

4 Próbáld ki a progresszív relaxációt.

c0df015967aab1f5b13fd4acaf

Ha el akarsz aludni, használhatod a progresszív relaxációnak nevezett technikát. Ehhez csak annyit kell tenned, hogy elkezded megfeszíteni a különböző izomcsoportokat, majd hagyod ellazulni őket. Kezdheted az arcoddal, és szépen, fokozatosan haladhatsz a lábad felé. Csináld ezt addig, amíg lassan el nem alszol.

3 Próbáld ki a 4-7-8 módszert.

b8680a529685604e3dff09e984

4-7-8 légzéstechnikát Dr. Andrew Weil fejlesztette ki. A pránájáma nevű ősi jógikus technikán alapul, amely segít a gyakorlóknak kontrollálni a légzést, és mély relaxációs állapotba hozni a testét. A következőket kell tenned:

  • Fújd ki teljesen a levegőt a szádon keresztül.
  • Vegyél mély levegőt az orrodon keresztül 4 másodpercig, tartsd bent 7 másodpercig, majd lélegezz ki a szádon keresztül 8 másodpercig.
  • Szükség szerint ismételd a gyakorlatot.
2 Próbáld ki a meditációt.

8637b75841bcaff41241a6e334

Egy 49 álmatlanságban és alvásproblémákkal küzdő felnőttet tanulmányozó kutatás során kiderült, hogy már 6 hét meditáció után is ez az embercsoport kevesebb álmatlansági tünetet és kevesebb nappali fáradtságot tapasztalt. A kutatók szerint a meditáció javítja a relaxációs reakciónkat, ami felveszi a harcot a stressz és az aggodalom ellen. Jótékony hatással lehet vegetatív idegrendszerünkre is, így kevésbé valószínű, hogy felébredünk alvás közben.

1 Vegyél fel zoknit.

d01b765bb08d9c053f2fca7ea5

A zokni felvétele az alváshoz eleinte furcsának tűnhet, de ha alvási problémákat tapasztalsz, könnyen lehet, hogy ez lehet a megoldás. A kutatások azt mutatják, hogy amikor hideg a lába, az erek összehúzódnak, aminek következtében kevesebb vér kering, és jelzéseket küld az agynak, hogy ébren maradjon. Egy szép, kényelmes zokni javíthat ezen, és tudatja az agyaddal, hogy ideje aludni.

Szokott problémád lenni az elalvással? Te milyen módszereket szoktál alkalmazni a gyors elalvás érdekében?

forrás
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?