Belföld, Hírek

Mészáros Lőrinc megvette az egyik legnagyobb hazai őrző-védő céget

Új szerzeménye az elmúlt években rendszeresen mintegy 5 milliárd forintos forgalmat produkált: a tavalyi év 5,1 milliárd forint bevételt és 148 millió forint nyereséget hozott.

 

 

A felcsúti milliárdos, Mészáros Lőrinc belépett az őrző-védő cégek piacára, ugyanis megvásárolta a Testőr Kft-t. Így a Pintér Sándor belügyminiszter volt államtitkára, Tasnádi László érdekkörébe tartozó Civil Zrt.-vel, illetve a Valton Zrt.-vel kell versenyeznie a megbízásokért.

444 szúrta ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) összefonódás-jelentésében, hogy a felcsúti üzletember-gázszerelő tulajdonában lévő Talentis Group Beruházás-szervező Zrt. megvette a Nemzetközi Testőr Biztonságszolgálati Kft.-t és a Testőr-Audit Nemzetközi Biztonsági Tanácsadó és Auditáló Szolgáltató Kft.-t is.

A röviden csak Testőr Kft.-ként ismert cég, amely a rendszerváltás óta a most 67 éves Kelemen István többségi tulajdonában volt, az ország egyik legnagyobb biztonságtechnikai vállalkozása. Az elmúlt években rendszeresen mintegy 5 milliárd forintos forgalmat produkált: a tavaly év például 5,1 milliárd forint bevételt és 148 millió forint nyereséget hozott.

„Alaptevékenységünk az objektumőrzés, amelyen belül bankokat és bankfiókokat, szállodákat, irodaházakat, magyar és külföldi érdekeltségű multinacionális cégek ipari objektumait, illetve komplex országos hálózatait őrizzük” – írja a cég honlapja.

forrás: blikk.huVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?