Belföld, Hírek

Hátba szúrta az iskolatársát egy 13 éves lány Esztergomban

A lánynak nem ez volt az első ügye, fegyveres rablás miatt már folyik egy másik eljárás is ellene.

 

 

 

 

 




Egy tizenhárom éves lány hátba szúrta két évvel idősebb iskolatársát egy esztergomi gyermekotthonban; a gyermeket letartóztatták – tájékoztatta a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség pénteken az MTI-t.

Közleményük szerint a tizenhárom éves lány az egyik esztergomi gyermekotthonban december 29-én késsel hátba szúrta iskolatársát, aki életveszélyesen megsérült.

Az igazságügyi gyermekpszichiáter-szakértő szerint a gyanúsított a bűncselekmény elkövetésekor rendelkezett a tette következményeinek felismeréséhez szükséges belátással, így büntethető életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt.

 

 

Az is kiderült, hogy a késelő lánynak nem ez az első ügye, ugyanis fegyveres rablás miatt folyik ellene egy másik eljárás.

A Tatabányai Járásbíróság egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását, amelyet javítóintézetben kell végrehajtani – áll az ügyészségi közleményben.

December elején egy győri iskolában történt hasonló eset. Akkor egy 17 éves diák a tanárára támadt óra közben és késsel többször megszúrta a pedagógust. A győri Jedlik Ányos Szakközépiskola 51 éves fizikatanárnőjét kórházba szállították, a hátán és karján sérült meg. Később kiderült, hogy a 17 éves fiú egy hármas dolgozat miatt késelhetett. A legfrissebb információk szerint a diákot közfeladatot ellátó személy elleni emberölés kísérletével gyanúsítja a rendőrség, amiért a bíróságon a Btk. szerinti 5–15 éves szabadságvesztés felső határához közelebbi ítéletet kaphat majd.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?