Hírek, Külföld

Berúgták a költségvetés ajtaját a németek: gigaösszeggel támogatják Ukrajnát

Komoly erőfeszítéseken és a pontos megállapodás részletein is túl van Németország, hogy hatalmas összeggel tudja támogatni a háborúba keveredett Ukrajnát. A két ország tető alá hozta a megállapodást, amelyet az ukrán külügyminiszter közleményben üdvözölt.

 

 

Az ukrán pénzügyminisztérium úgy fogalmazott, Németország megállapodást írt alá miszerint Ukrajna állami költségvetését egymilliárd eurós támogatásban részesíti.

A támogatással a németek enyhíteni szeretnék a hadiállapot idején kiemelt szociális és humanitárius kiadások nehézségeit. Ukrajna a pénzt a Nemzetközi Valutaalapon keresztül kapja meg.

– Lindner úr (Christian Lindner német pénzügyminiszter), köszönet illeti személyesen Önt, csapatát és mindenkit, aki részt vett a folyamatban, akiknek az erőfeszítéseinek köszönhetően nagyon gyorsan megszületett ez a megállapodás – reagált Szerhij Marcsenko ukrán pénzügyminiszter a megállapodásra.

– Reméljük, hogy a közeljövőben hozzá jutunk a pénzhez. Ez a támogatás rendkívül fontos hozzájárulás államunk támogatásához ebben a nehéz időszakban. Nagyra értékeljük a Német Szövetségi Köztársaság kormányának segítségét – húzta alá a politikus.

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?