Celeb / Híresség

„Ha a Fidesz akarja bevezetni, rendben van” – Íme, Nagy Feró véleménye a korábban szidott főispánságról

Nagy Feró 1990-ben még a génjeiben tiltakozott a „főispán” elnevezés ellen, de most „ha a fideszesek akarják bevezetni, akkor rendben van a dolog”.

 

 

Politikusok és celebek egyre-másra nyilvánítanak véleményt arról a kormányjavaslatról, amely a kormánymegbízottakat főispánokká nevezné át, illetve jelenlegi megye helyett visszahozná a vármegye-rendszert. A téma egyszer már 30 évvel ezelőtt napirenden volt: akkor az MDF-kormány próbálkozott hasonlóval, de nem volt meg hozzá a parlamenti többsége. Akkoriban is sokan támadták és helyeselték a régi úri világot visszacsempészni akaró ötletet. Köztük volt Nagy Feró is, akinek az akkori, évtizedekkel ezelőtti nyilatkozatát a Magyar Hang találta meg, hogy aztán most szembesítse vele a zenészt.

Nagy Feró 1990-ben ezt mondta ugyanis a Kurírnak: „A kormányzó párt leszavazta az SZDSZ-t, amely néha úgy tűnik, mintha beletörődött volna. A fideszesek pedig nyíltan, a legkövetkezetesebb módon előadják, hogy mit gondolnak. Úgy érzem, ők engem képviselnek… Nézd meg, feláll a történelem-tanárnő, és azt mondja, legyen főispán! Ő, aki engem arra nevelt, hogy a főispán, vármegye, ténsúr, nagyságos úr… valami borzasztó elnyomó rendszer képviselői voltak. A génjeimben is tiltakozom ellenük. De a tanács se maradjon, mert ahhoz rossz emlékek fűznek.”

A lap kérdésére, miszerint most is tartja magát 1990-es álláspontjához, Nagy Feró azt mondta:

ha a fideszesek akarják bevezetni, akkor rendben van a dolog.

– Bízzunk benne, hogy jól fognak majd dönteni – válaszolta arra a közbevetésre, hogy kormánypárt sem egységes, például Lázár János nem támogatja.

A zenész a maga részéről úgy látja, nem kell mindenbe beleszólnia, ő a szavazatával rábízta a fideszesekre az ország vezetését, nekik kell dönteniük – tette hozzá.

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?