Belföld

Tolvajok, rossz kórházak és homofóbia – erre figyelmeztetik a Magyarországra érkező turistákat

Alaposan felkészítik az utazókat arra, hogy mire kell vigyázni például a taxinál, az étteremben vagy mire kell felkészülni egy betegség esetén.

 

 

A koronavírus-járvány lecsengésével újra tömegesen jönnek a turisták. Az RTL.hu utánanézett, hogy a nyugati kormányok milyen tanácsokkal látják el a hozzánk érkező honfitársaikat. Nem csak a túlszámlázó éttermekre és bárokra figyelmeztetnek.

Az amerikai, kanadai, ausztrál és brit külügyminisztérium által közzétett utazási tanácsok szerint:
  • – Budapest tömegközlekedése „tökéletes” és „olcsó”,
  • – a közbiztonság a turistákra vadászó tolvajokat és csalókat leszámítva általában jó,
  • – az állami egészségügyi rendszertől tartani kell,
  • – vezetni veszélyes lehet,
  • – a meleg turistáknak pedig jól meg kell gondolniuk, hogy vállalják-e a magyarországi utazást.

Az amerikai nagykövetség kiemelte, hogy a Keleti pályaudvar és annak közvetlen környéke veszélyes lehet a lopások miatt. Leírásuk szerint a külföldi turistákra vadászó tolvajok különösen kedvelik az 1-es és 3-as metrót, a 2-es, valamint a 4-es, 6-os villamosokat és a 7-es buszt, valamint az olyan amerikai gyorséttermeket, mint a McDonald’s, a Burger King vagy a Pizza Hut.

A kanadai külügyminisztérium emellett autólopásokra és országúti rablásokra is felhívja a figyelmet.

Felhívják a figyelmet a túlszámlázó éttermekre és bárokra, ahol óriási összegről szóló számlát állítanak ki a gyanútlan vendégeknek, és akár erőszakkal kényszerítik az áldozatokat annak kifizetésére

Arra is kitérnek, hogy idegentől nem szabad italt elfogadni, mert drog lehet benne.

tömegközlekedésben szerintük a vonatok kevésbé jók. A városi közlekedésnél pedig a jegyvásárlást találták problémásnak. A taxiknál pedig arra figyelmeztetnek, hogy az utcán ne intsenek le autót, mert jó eséllyel átverhetik őket.

forgalomról a kanadai külügyminisztérium még azt is megjegyzi, hogy a magyar sofőrök „agresszívak és felelőtlenek lehetnek”.

Az egészségügyi ellátást is problémásnak látják, Budapesten kívül „sokkal tovább tarthat a mentősöknek egy beteg stabilizálása és életmentő beavatkozás nyújtása”, és bár a mentőszolgálatok széles körben elérhetők, a mentősök kiképzése, elérhetősége és orvosi felszereléseik minősége nem éri el az amerikai nívót – írják.

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?