Hírek

Pár óránk van már csak hátra, mielőtt a Föld közelébe ér egy hatalmas aszteroida

A NASA megerősítette, hogy hétfőn, június 6-án egy gigantikus méretű aszteroida fog elsuhanni a Föld mellett – a tudósok biztonságosnak minősítették, annak ellenére, hogy nagyon közel van.

 

 

A NASA szerint egy hatalmas aszteroida, amely háromszor akkora, mint egy kék bálna, el fog haladni a Föld mellett. Egy átlagos bálna 21 méter, míg ez 36 és 82 méter hosszúságú lehet.

A 2021 GT2 aszteroida nagy károkat okozhat, ha méreténél fogva a Földbe csapódik, de úgy gondolják, hogy 3,5 millió kilométerrel el fogja kerülni a becsapódást.

Annak ellenére, hogy az előrejelzések szerint nem fog becsapódni, az aszteroida elég közel fog mozogni ahhoz, hogy felkerüljön a NASA Földközeli megközelítési táblázatára. Ugyanis ha egy aszteroida a Föld 4,65 millió mérföldes körzetébe kerül, és nagyobb egy bizonyos méretnél, az űrügynökségek potenciálisan veszélyesnek minősíthetik.

Legközelebb 2034. január 26-án kerül majd közel a Földhöz, amikor is lényegesen távolabb lesz, mint a mára „kitűzött” érkezése – írja a Daily Star.

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?