Hírek, Külföld

Dániában felfüggesztették az AstraZeneca-vakcinával történő oltást

Az AFP legfrissebb híre szerint Dániában mostantól nem lehet AstraZeneca vakcinával oltani, mivel a helyi hatóságok szerint a szer vérrögöket termelhet, ami miatt kockázatosnak ítélték.

 

 

 

 


Dániában nem lehet AstraZeneca vakcinával oltani, mert az ottani egészségügyi hatóságok úgy ítélték meg, hogy vérrögöket okozhat. A múlt héten Ausztriában is felfüggesztették a vakcinát elővigyázatosságból, miután egy 49 éves nő véralvadási komplikációk miatt meghalt, egy 35 éves nőt pedig vérrög okozta tüdőembóliával kezelnek Zwettl városában.

Hétfőn Csonka András színész mesélt az élményeiről, ezt írva a közösségi oldalán:

„Vasárnap megkaptam az oltást. AstraZeneca. Ma kicsit vacakul voltam, fejfájás, bágyadtság, borzongás, de most már jobb. Remélem, Ti is sorra kerültök hamarosan, vagy már túlvagytok rajta”.

Ezek tükrében is érdekes az a tény, hogy a hétvégén 74 ezer embert terveztek beoltani az oxfordi AstraZeneca-vakcinával az eddigi legnagyobb oltási kampány során, de a tömeges oltás ezen részét pénteken lefújták. Ugyanakkor kedden elkezdték értesíteni, csütörtöktől pedig oltják azokat a hatvan év alatti krónikus betegeket, akik a hétvégi zűrzavarban lemaradtak az AstraZeneca-oltásról.

Romániában eltörölték az eddigi 55 éves korhatárt, így a továbbiakban valamennyi, 18. életévét betöltött felnőtt megkaphatja a koronavírus elleni AstraZeneca-vakcinát – közölte hétfőn az oltáskampányt koordináló országos bizottság (CNCAV).

 

 

 

 

forrás: blikk.huVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?