Belföld, Hírek

Halállistára került Bayer Zsolt

Újabb, a magyar kormányhoz köthető név került a szélsőjobboldalinak tekintett Mirotvorec internetes oldalra: Bayer Zsolt, újságíró, a Fidesz ötös számú párttagkönyvének tulajdonosa is szerepel már a honlap „halállistáján”.

 

 

A magyar politikusok közül Orbán Viktor miniszterelnök mellett Szijjártó Péter külügyminiszter, valamint Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke és Várhelyi Olivér uniós bővítési biztos neve is megtalálható a 2014-ben, a Krim és Donbasz orosz annektálása után létrejött weboldal listáján, amelyen egyébként több tízezer ember neve szerepel.

A honlapon Ukrajna ellenségeit sorolják fel személyes adataikkal együtt. Bayer Zsoltot –neve mellett szereplő születési dátum, útlevélszám és a lakcímadatok után – igy jellemzik az újságírót a weboldal szerkesztői: „Ukránellenes propagandista., Kreml-propaganda narratívák terjesztője. Részt vesz az Ukrajna elleni humanitárius agresszióban. Antiszemita. Ukránfób.”

A Mirotvorec szerint Bayer Zsolt „magyar szélsőjobboldali és ultrakonzervatív újságíró, akinek nézeteit széles körben rasszistának minősítik”. Emellett Orbán Viktor magyar miniszterelnök egyik „legközelebbi munkatársának” és „a kormányzati propagandagépezet meghatározó képviselőjének” nevezik.

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?