Belföld, Hírek

Sajnos nem vicc: bepanaszolták mentőseinket, “helytelen” parkolás miatt

Egy budapesti autós szerint a fotón látható mentős szándékosan úgy parkolt, hogy ne lehessen mellette elmenni. Természetesen megvolt a válasza az Országos Mentőszolgálatnak.

 

 

Ákos rettentő bizarr panaszt tett egy mentős egység ellen, akik bizony nem viccből álltak meg úgy a Bem rakparton, hogy félig a kanyarodósávba lógott a mentő hátulja.

Sajnos nem vicc: bepanaszolták mentőseinket, “helytelen” parkolás miatt 1

“Tisztelt F. Ákos! Tapasztalt gépkocsivezető bajtársunk meghallgatására nem került sor, hiszen (mint az a mellékelt képen is jól látható) a parkolóhely szabályos használata nagyban megnehezítette volna több mentésre szolgáló eszköz hozzáférését (pl.: hordágy, hordszék, board teströgzítő), ez pedig a beteg mozgatását és elszállítását akadályozta volna. Digitálisan rögzített adataink alapján a mentőautó 36 percet várakozott a helyszínen, az ezzel okozott kellemetlenségek miatt szíves megértését kérjük!” – írta az Országos Mentőszolgálat Facebookon.

A KRESZ is világosan kimondja, hogy a mentőautó parkolhat tilosban vagy “szabálytalanul”, a megkülönböztető fényjelzést azonban ebben az esetben használnia kell a jármű vezetőjének. Hangjelzést azonban álló gépjárművön nem szabad működtetni.

forrás: vezess.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?