Hírek, Külföld

Szuperatommal dicsekedett Putyin embere: tíz másodperc alatt elpusztíthatják Finnországot, és Nagy Britanniát is eltörölhetik a Föld színéről

Vad, fenyegető szavakkal dicsekedett legújabb nyilatkozatában az Állami Duma védelmi bizottságának elnöke. Putyin magasrangú szövetségese azzal fenyegetőzött, Oroszország olyan atomfegyverrel veheti célba Nagy-Britanniát és Finnországot, amely mindössze apró másodpercek alatt elpusztíthatja a két országot.

 

 

Alekszej Zsuravljov azzal dicsekedett, hogy a NATO-csatlakozásra készülő Finnországot tíz másodperc alatt kiirthatják. Zsuravljov Finnország katonai szövetséghez történő csatlakozásáról kijelentette:, „Ha Finnország csatlakozni akar ehhez a blokkhoz, akkor a célunk teljesen jogos – megkérdőjelezni ennek az államnak a létezését. Ez logikus. Ha az Egyesült Államok fenyegeti az államunkat, rendben: ha azt gondolják, hogy Oroszországnak nem kell léteznie, akkor itt van nekik a Sarmat (Sátán-2) rakétánk, atomhamu lesz belőlük. És ha Finnország azt mondja, hogy egységet alkot az USA-val, nos, álljon be a sorba”.

A politikus szerint a finnek legyenek inkább hálásak Oroszországnak, hogy Finnország egyáltalán országként létezik. Arra a kérdésre, hogy Oroszország a NATO-csatlakozás miatt visszahelyezné-e nukleáris fegyvereit Finnországgal közös határára, azt mondta: „Miért? Nem kell.”.

A Duma tagja ezután újabb erős mondattal azt üzente a finneknek:

– Eltalálhatunk egy szibériai Sarmattal, és elérhetjük az Egyesült Királyságot is. És ha Kalinyingrádból támadunk… a hiperszonikus rakétánk elérési ideje 200 másodperc – tehát hajrá, srácok.

A finn határon nem stratégiai fegyvereink lesznek, hanem Kinzhal típusúak, olyanok, amelyek 20 vagy akár 10 másodperc alatt érik el Finnországot.

Putyin embere kijelentette, hogy Oroszország megerősíti katonai erőit a nyugati szárnyán, ami szerinte természetes reakció, ugyanis „Ha eddig nem jósoltuk meg a lehetséges ellenségeskedéseket Finnország részéről, akkor most ezek igenis lehetségesek. És ezt kétségtelenül figyelembe kell venni.”

Provokátorok

Alekszej Zsuravljov szerint Finnországot az Egyesült Államok és Nagy-Britannia provokálja a NATO-csatlakozásra, mert a finneknek valójában nincs mit megosztaniuk az oroszokkal.

– Több mint 90 százalékban gázt, fát és még sok mást kapnak tőlünk. Kinek kell először harcolni? A finneknek? Nem félnek attól, hogy Oroszország megtámadja őket. – Természetesen előbb-utóbb az amerikaiak erre kényszerítik őket. Ahogyan rákényszerítették Ukrajnát, s Lengyelországot és Romániát is megpróbálják majd rákényszeríteni. És amint azt a gyakorlat mutatja, sikerrel is járnak.

A politikus szerint lehetetlen azt mondani, hogy Finnország csatlakozik a NATO-hoz, és úgy viselkedik továbbra is az oroszokkal, mint korábban, mert „az amerikaiak provokációra fogják uszítani őket”.

– Sokáig bírjuk. De ez nem mehet örökké.

A Vlagyimir Putyin körüli keményvonalasok nézeteit tükrözve azt mondta, hogy az Egyesült Államok mindent megtesz a harmadik világháború kirobbantásáért, csak nem az ő területükön teszi ezt. Szerinte ugyanis megpróbálják egész Európát konfliktusba sodorni Oroszországgal, felpörgetni az ázsiai helyzetet, és a lehető legtöbb országot lángba borítani. „Számukra ez egy nagyon jó kiút lesz a belső gazdasági válságból. Minden problémájukat a háború számlájára írhatják majd, ahogy azt már az első és a második világháborúban is tették. Csak az európai háborúnak köszönhetően kerültek ki a válságból. De van egy nagy veszély: ki garantálja, hogy az atomrakéták nem indulnak el? Ezt nem garantálom”.

Az Ura hírügynökség kérdésére, hogy Oroszország képes-e először atomfegyverrel reagálni egy csapásra, Alekszej Zsuravljov azt válaszolta, hogy amint Oroszország léte veszélybe kerül, akkor

Természetesen.

– Finnország és Svédország most „csatlakozni igyekszik egy szövetséghez, amely el akarja pusztítani Oroszországot. Ezért válaszul meg akarjuk semmisíteni őket.”

A politikus szavaival újabb lehetséges ellenségeket jelölt ki, a balti országok közül Litvániát, Lettországot és Észtországot emelte ki, akiket szükség esetén Oroszország szétzúzhat.

Határozottan nem félünk ezektől a földimogyoróktól– mondta, majd hozzátette: „Olyan csúnyák, mint a büdös poloskák. De szükség esetén össze kell őket törni. Most a hiba kicsi és büdös. Területi követeléseket terjesztettek volna elő velünk szemben, ahogy Észtország akarta. Nos, próbálják ki. Pontosan ugyanazt az utat követik, mint Ukrajna. Lássuk, hová jutnak vele.

Putyin szülőhelye a NATO célpontja

Az orosz államfő embere szerint a NATO-nak már az első célpontja is megvan az Oroszországgal vívott háborúban, ez pedig Putyin szülőhelye, Szentpétervár.

„Ez a fő cél.. Ez kétségtelen” – jelentette ki határozottan Alekszej Zsuravljov, aki szerint a kérdés azonban ebben az esetben teljesen más. „Ma egy különleges hadműveletet hajtunk végre, megmentjük az ukrán polgári lakosságot”. Szerinte Finnországnak is szerepe lesz a NATO-csatlakozással Szentpétervár megtámadásában.

Ha a finnek el akarják pusztítani lakosságunk egy részét, ha csapást mérnek Szentpétervárra, az egész Finnország, mint állam elpusztítását is jelenti.

Bevetnék Putyin „fenevadját”

Az oroszok a vélt NATO-fenyegetésre egy új „nagy fenevaddal”, a hiperszónikus Sátán atomfegyverrel reagálnának. A 208 tonnás 15 880 mérföld/órás sebességű interkontinentális ballisztikus rakétát korábban Putyin úgy jellemezte, hogy a fegyver „megállíthatatlan” a Nyugat számára, és „sokáig nincs, és nem is lesz párja a világon”.

A közelmúltban a háborút hevesen támogató televíziós műsorvezető, Dmitrij Kiszeljov azt mondta orosz tévéközönségnek, hogy Nagy-Britanniát kétszer is el kell árasztani Putyin legfejlettebb nukleáris fegyvereivel. Rögtön egy javaslata is volt a végzetes csapásra: szerinte a Sátán-2-t kell bevetni Anglia ellen, hogy letöröljék az országot a térképről. „Ezután Oroszországnak a tenger mélyére kell süllyesztenie Nagy-Britanniát, a Poseidon víz alatti robotrepülőgépével 1640 láb magas szökőárt okozva.”

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?