Belföld, Hírek

Büntetőeljárást indult M. Richárd halálának ügyében

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt nyomoznak.

 

 

Ahogy arról a Blikk is beszámolt, M. Richárd múlt hét csütörtökön életét vesztette. Az eredetileg három és fél év fogházra ítélt Dózsa György úti gázoló jogi képviselője még jóval a férfi halála előtt, az év elején tett feljelentést azért, mert úgy érezte, ügyfele nem részesült megfelelő egészségügyi ellátásban a tavaly decemberi sztrókja után.

A Központi Nyomozó Főügyészség most a 24.hu megkeresésére elárulta, indult-e büntetőeljárás az ügyvéd januári feljelentése alapján, de azokra a kérdésekre is reagált, hogy van-e már gyanúsított, illetve módosították-e a gyanúsítást azt követően, hogy múlt héten meghalt a fogvatartott.

„A megjelölt ügyben a néhai fogvatartott jogi képviselőjének 2022. január 25-én kelt feljelentése alapján foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt van folyamatban nyomozás a Győri Regionális Nyomozó Ügyészségen. Az eljárásban gyanúsítotti kihallgatásra nem került sor, és újabb feljelentés sem érkezett az ügyészségre a férfi halála után” – szögezte le válaszában Kovács Katalin szóvivő.

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?