Hírek, Külföld

Azzal riogatnak, hogy Putyin napokon belül bejelenti a harmadik világháborút – konkrétan holnap

Ben Wallace, az Egyesült Királyság védelmi minisztere arra figyelmeztetett, hogy Putyin megpróbálhatja mozgósítani az orosz népet a nácik elleni globális offenzívával, mivel Ukrajna elleni inváziója eddig kudarcot vallott.

 

 

A brit védelmi miniszter most azzal állt elő, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök két napon belül kihirdetheti a harmadik világháborút. Ben Wallace azt mondta, hogy az agresszor valószínűleg megpróbálja mozgósítani az orosz népet, ahogy azt a szovjet vezetők is tették a II. világháború idején, mert kudarcot vallott a különleges katonai művelete Ukrajnában.

Az orosz csapatok először február 24-én lépték át az ukrajnai határt, azt állítva, hogy nácitlanítani akarják az országot. Putyin azzal is fenyegetőzött, hogy nukleáris fegyvert vet be a nyugati hatalmak ellen, ha azok az útjába kerülnek, Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerint is az atomháború veszélyét komolyan kell venni. Most az LBC -nek nyilatkozva Wallace arra figyelmeztet, hogy Putyin a következő napokban fokozhatja agresszor politikáját.

„Putyin valószínűleg két napon belül új világháborút hirdet” – mondta a védelmi miniszter pénteken. Nem lennék meglepve… ha valószínűleg május elsején kijelenti: „Most háborúban állunk a világ náciajival, és tömegesen kell mozgósítanunk az orosz népet. Putyin, miután szinte minden célkitűzésében kudarcot vallott, megpróbálhatja megszilárdítani azt, amije van… és csak egyfajta hatalma létezhet az orosz nép felett. Segítenünk kell az ukránokat, hogy hatékonyan védjék hazájukat, és meg kell tartanunk a lendületet, ami visszaszorítja az oroszokat.”

A brit hadsereg nyolcezer katonája vesz részt kelet-európai hadgyakorlaton. A hidegháború óta ez az egyik legnagyobb hadgyakorlat. Több tucat harckocsit fognak küldeni Finnországtól Észak-Macedóniáig.

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?