Hírek

A szlovák védelmi miniszter szerint rendkívül jól dolgoznak a kiküldött magyar egészségügyi szakemberek

Szombaton 4 óra után Nagyborsán tartott közös sajtótájékoztatót Igor Matovič kormányfő, Jaroslav Naď védelmi miniszter, Roman Mikulec belügyminiszter és Eduard Héger pénzügyminiszter, hogy értékeljék az országos tesztelés első napjának részleges eredményeit.

 

 




 

Körkép cikke szerint sajtótájékoztatón Naď védelmi miniszter a Körkép.sk kérdésére válaszolva köszönetet mondott az osztrák és a magyar kormánynak, hogy ilyen gyorsan reagáltak Szlovákia kérésére, és önkénteseket küldtek a lebonyolításhoz. A magyar önkéntesek kapcsán elmondta, hogy információi szerint rendkívül jól és nagy lendülettel végzik a dolgukat.

A védelmi miniszter elmondta: a szlovák kormányfő konzultált Sebastian Kurz osztrák és Orbán Viktor magyar kormányfőkkel, illetve Mikulec belügyminiszter is egyeztetett a művelet előtt magyar kollégájával.

A szlovák kormány október 18-án döntött az országos tesztelés megvalósításáról A pilot tesztelést az elmúlt hétvégén, október 23. és 25. között rendezték a járvány által leginkább sújtott járásokban, az árvai és a bártfai régióban. A három nap alatt összesen 140 945 embert teszteltek le (a tervezett 180 ezerből), akik közül 5594-en voltak fertőzöttek (3,97%).

A tesztelés fő része október 31-én és november 1-jén, illetve az előzetes tervek szerint jövő hét hétvégén zajlik. A tesztelésen csak 10 év feletti személyeknek javasolt a részvétel.

Mint arról korábban beszámoltunk, Magyarország kétszáz egészségügyi dolgozót küldött segítségként tesztelni, egyikük pozitív mintát produkált.

 

 

 

forrás: 24.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?