Belföld, Hírek

Orbán Viktor megerősítette: hamarosan érkeznek a NATO-csapatok Magyarország területére – videó

Hosszú volt a rendkívüli NATO-csúcs, de Magyarország érvényesítette az ukrajnai háború miatt felmerült érdekeit Orbán Viktor szerint. A magyar kormányfő a közösségi oldalán jelentette be, hogy több közép-európai országhoz hasonlóan hazánk területére védelmi célzattal NATO-csapatok fognak települni.

 

 

– Nehéz szülés volt, de sikeres. A magyar álláspontot és a magyar nemzeti érdekeket sikerült érvényesítenünk – mondta csütörtök délután közzé tett Facebook-videójában Orbán Viktor. A magyar kormányfő elmondta, a NATO-csúcson sikerült elfogadtatni Magyarország álláspontját, miszerint a magyarok se katonákat, se fegyvereket nem küldenek Ukrajnába, illetve azt is, hogy Magyarország területén keresztül nem haladhatnak át fegyverek Ukrajna területére.

– Ezt azért tudtuk elfogadtatni, mert a NATO-nak az lett a közös álláspontja, hogy a legfontosabb NATO-cél az, hogy a háború semmikép se lépje túl Ukrajna határait, ezért elvetettük a légtérzár gondolatát is. Egy Ukrajna feletti légtérzár azonos lett volna a légi háborúval, de ez nem fog megtörténni, és ez jó hír Magyarország számára – hangsúlyozta Orbán, hozzátéve:

Döntöttünk az Ukrajnával szomszédos közép-európai országok megerősítéséről is. Lengyelországról, Szlovákiáról, Magyarországról és Romániáról beszélek. Ide védelmi célzattal települnek majd NATO-erők.Várjuk őket, jönnek törökök, lesznek olaszok, várjuk a horvátokat, és lesznek amerikaiak is, a Magyar Honvédséggel együtt fogják garantálni Magyarország és a magyar emberek békéjét, biztonságát – jelentette be a miniszterelnök.

forrás: blikk.hu 



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?