Belföld, Hírek

Megszólalt Gabriella, akinek a párja kinyomta a szemeit: elvette az életem értelmét, hogy lássam felnőni a kislányom

Másfél hete eljött a védett helyről, ahol a megcsonkítása óta töltötte az idejét és visszaköltözött Kemecsére Lakatos Gabriella, akit a volt párja vakított meg puszta kézzel féltékenységből február elején. A fiatal nő rövidesen egy másik menedékházban kezd majd új életet – tudta meg a Blikk.

 

 

Mint ahogy arról a Blikk is beszámolt, a férfi Gabriella mindkét szemét kitépte, meg is szúrta a nőt, majd egy árokba lökte. Napokig bujkált, míg a rendőrség megtalálta őt.

Gabriella tegnap a testvérét kísérte el a nyíregyházi rendőrségre, s az épület előtt beszélt munkatársunknak az érzéseiről. A járásban segítségre szorul, de a napszemüveg alatt alig látszik, hogy a szemeit többé nem tudja kinyitni.

06 o szemkinyomos FUSZ (2)
Gabriella a testvérét kísérte el kedden reggel a rendőrségre Nyíregyházán. A szomszédos börtönből éppen előtte hallgatták meg Gy. Attilát, aki kinyomta a szemeit / Fotó: Fuszek Gábor

– Amikor felébredtem, Istentől kaptam egy új életet, a régit pedig már nem akarom. Teljesen más ember lettem. Az életem értelmét vette el tőlem, hogy láthassam felnőni a négyéves kislányom. Korábban minden este sírva aludtam el a boldogságtól, amikor Mirában gyönyörködtem. Minden nap elmondja a kincsem, hogy azt álmodta, újra látok – kezdte a Blikknek megtörten Gabriella. Miközben a gyermekéről beszélt, könnycseppek folytak ki a szemüvege alól.

– Néha szépeket álmodom, néha azt álmodom, hogy még látok és ekkor élek igazán. Többnyire azonban csak nyugtatókkal tudok elaludni, és rémálmok gyötörnek. Múlt éjjel rohantam, sikoltozva menekültem a volt párom elől és szabadulni próbáltam – tette hozzá.

Életmentő műtétek során esett már át, de még néhány esztétikai beavatkozás vár rá, és műszemet is fog kapni. Elképesztő lelki erőről tett tanúbizonyságot, amikor a falujába nemrég visszatért. Sőt, még a szörnyű tett helyszínére és abba a házba is visszament, ahol korábban élt. A kérésére az összes ruhát, emléket el kellett égetni, ami a támadójához kötötte, így azt az ágyat is felgyújtották, amin a férfi többször megerőszakolta őt.

Különös, de Gabriella mit sem tudott arról, hogy találkozásunk előtt nem sokkal a szomszédos épületben még annak a férfinak a tárgyalása zajlott, aki örökre tönkretette az életét. A csonkítás ügyében még zajlik a nyomozás, tegnap a korábbi bántalmazások és a nő elrablása miatt tartottak előkészítő ülést. Gy. Attilára több mint tíz év fegyházat kért az ügyészség, de ő a távmeghallgatáson nem ismert el semmit, illetve nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról. A jelét sem mutatta a megbánásnak, sőt, egy kínos mentegetőzés vette kezdetét. Arról beszélt, hogy miután tavaly bekerült a börtönbe, meglátogatta Gabriella, aki könyörgött, hogy bocsásson meg neki, mivel „a terhelő vallomását a családja hatására tette”.

Gy. Attilát tegnap egy korábbi bántalmazás miatt hallgatta meg a bíróság. A férfi nem tanúsított megbánást / Fotó: Fuszek Gábor
Gy. Attilát tegnap egy korábbi bántalmazás miatt hallgatta meg a bíróság. A férfi nem tanúsított megbánást / Fotó: Fuszek Gábor

– Szabadulásom után sok időt töltött nálam, aztán hozzájuk költöztem. Az édesanyjának is leírta, hogy ártatlanul rakott be engem a börtönbe. Igaz, most elkövettem ellene egy nagyon nagy hibát, de közöttünk nem volt probléma. Gabriella ivott, drogozott, tudom, hogy bántalmazták, de nem én, hanem a családja. Zűrös élete volt – magyarázta a férfi.

A fiatal nő teljesen kiakadt, amikor az elhangzottakat megtudta tőlünk.

– Egy gyilkost melengettem a keblemen. Sokan udvaroltak a Facebookon, főleg a szemeimet dicsérték, de nem volt előtte semmi titkom. Sosem felejtem el, amikor azt mondta, „egyszer kiveszem a szemeidet, hogy rajtam kívül más ne lássa. Én foglak téged vezetni”. Nem hittem, hogy beváltja az ígéretét…

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?