Belföld, Hírek

Dömötör Csaba szerint Szent István pont olyan országot akart, mint a Fidesz

 

Szent István egy olyan országot álmodott meg, amely védi határait, amely keresztény alapokon áll és amely független döntéseiben és pénzügyeiben is” – fogalmazott a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára Zalaegerszegen. 


Dömötör Csaba a városi Szent István-napi megemlékezésen rámutatott arra, hogy a határokat ma is védünk kell, a keresztény talapzatra ma is nagy szükség van és a függetlenségünket meg kell erősítenünk. Ezért áll a déli határzár és ezért döntött úgy pár hete az Országgyűlés, hogy alkotmányba foglalja: „minden állami
szervnek kötelessége a keresztény értékek védelme”. Az előttünk álló években látszik majd jól, hogy ennek mekkora jelentősége van – fűzte hozzá.
Az államtitkár kitért arra, hogy egy felmérés szerint a magyarok 77 százaléka azt várja el a kormánytól, hogy védje meg Magyarország keresztény értékeit és gyökereit. Azzal folytatta: Szent István egyik legnagyobb tette, hogy megteremtette az ország függetlenségét, pedig már akkor is nagyhatalmak jelentős érdekei csaptak össze a világnak ezen a részén.
 
 
Kifejtette: a magyaroknak akkor mehet jól a sora, ha a saját kezében tudja tartani a legfontosabb döntéseket, de ehhez gazdasági önállóság is kell. Ezen a téren nagyon sok teendőnk van még, bár „megszabadultunk az IMF gyámságától, évről évre csökkentjük az államadósságunkat, külső tartozásaink megfeleződtek, miközben a stratégiai ágazatokban a magyar tulajdon hányada megkétszereződött”, az ország tehát egyre szilárdabban áll a saját lábán.
Dömötör Csaba utalt arra, hogy Szent István azzal, hogy a kereszténységet választotta, évezredes távlatban döntött a magyarok hovatartozásáról.
Európát kettős válság nyomasztja: a gazdasági, aminek egy részét sikerült megoldani, de ennél súlyosabb az identitásválság, amit „a kulturális önfeladás, a bevándorlás és az értelmes párbeszédet gátló politikai korrektség” szít. A jövő évi európai parlamenti választás dönti el, hogy ki tudunk-e törni ebből az identitásválságból, hogy Európa képes lesz-e megújulásra – jegyezte meg a politikus.
 
 
forrás: sztarklikk.hu
 



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?