Belföld, Hírek

Eltört a csuklója annak a nőnek, akit az otthon felejtett maszkja miatt dobtak ki egy budai üzletből

Hiába takart el az arcát az 56 éves nő, mivel nem volt maszkja, a biztonsági őr kilökte őt az üzletből; az esést követően a jobb csuklója eltört.

 

 

 
 

Tettlegességig fajult a vita egy XI. kerületi boltban, miután egy 56 éves vásárló otthon felejtette a maszkját, így anélkül akart beszaladni a boltba. Ibolya a Bartók Béla úton szeretett volna péntek reggel gyorsan vásárolni, de a biztonsági őr ezt nem engedte meg neki.

„Elvettem egy kosarat és már mentem is volna a reggelimért, de a biztonsági őr feltartóztatott. Közölte, hogy kötelező felvenni a maszkot, csak azután maradhatok az üzletben” – kezdte a Ripostnak a nő, aki – elnézést kérve a maszk hiánya miatt – felajánlotta, hogy eltakarja az arcát, bár amúgy sem volt senki a kisboltban. A biztonsági őr azonban követte őt a sorok közé, majd felszólította, hogy hagyja el az üzletet.

„Erre már én is felkaptam a vizet, mondtam, hogy ne beszéljen így velem. Erre kiabálni kezdett, mire ledobtam a kosarat és kimentem. Ahogy kiléptem mellette, két kézzel lökött rajtam egyet. A kezemre estem, ami borzasztóan fájt. Feltápászkodtam és sírva mentem a szemközti villamosmegállóba, ott javasolták, hogy hívjak mentőt és rendőrt.”

Ibolya így is tett, s mint kiderült, eltört a jobb csuklója, ami hat hétre gipszbe került. A nő így dolgozni sem tud, emellett nagyon megviselték a történtek lelkileg is.

„Az igaz, hogy nem volt rajtam maszk, de eltakartam a számat és kimentem az üzletből, miért kellett bántani? Egyszerűen nem tudom ezt feldolgozni…”

A lap információi szerint a kórházban, ahol ellátták Ibolyát, hivatalból feljelentést is tettek, a rendőrség már kihallgatta a szerencsétlenül járt vásárlót.

Az eset nem egyedi: a Ripost gyűjtése szerint volt már példa a fővárosi tömegközlekedésen gázspray-s támadásra is a maszk nélkül utazók ellen, de egy másik beszámoló szerint a metrópótló sem indult tovább addig, amíg egy nő nem helyezte fel a maszkját, noha a buszvezető sem viselte azt.

 

 

 

 

forrás: blikk.huVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?