Belföld, Hírek

Itt a döntés: jöhetnek a NATO-csapatok Magyarországra – ezek a kormány feltételei

Magyarország teljesíti a NATO-tagsággal járó kötelezettségeit, ám az ország területéről – közvetlenül – nem szállíthatóak Ukrajnába fegyverek – fogalmaz a legfrissebb kormányhatározat.

 

 

Magyarország engedélyezi a NATO-csapatok országban történő állomásozását, gyakorlatozását, fegyverek juttatását más szövetséges államoknak Magyarországon keresztül – kivéve Ukrajnát – áll a legújabb Magyar Közlönyben.

Nem engedélyezi fegyverek közvetlen szállítását Ukrajnába, de különféle eszközök, így védelmi felszerelések, üzemanyag, elsősegélynyújtó felszerelések átszállítását lehetővé teszi, és így tesz a humanitárius eszközökkel is – áll a kormányhatározatban, amely az „Ukrajnai válsággal kapcsolatos csapatmozgásokról és egyes kapcsolódó feladatokról” címet viseli.

Az operatív törzs megbeszéléséről Orbán Viktor miniszterelnök oldalán videót is posztolt, amelyben újra megismétli, hogy Magyarország nem szállít fegyvereket.

Mindeközben figyelemre méltó, hogy Oroszország felvette Magyarországot is a barátságtalannak tartott országok listájára.

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?