Hírek

Hivatalos: Magyarország is felkerült Putyin feketelistájára

Magyarország is felkerült az orosz kormány által hétfőn jóváhagyott, Oroszországgal szemben barátságtalan országok és területek listájára.

 

 

Az Európai Unió minden tagországa, így Magyarország is felkerült az orosz kormány által hétfőn jóváhagyott, Oroszországgal szemben barátságtalan országok és területek listájára. Dimitrij Peszkov, az orosz elnök szóvivője már a múlt héten jelezte: Moszkva reagálni fog a nyugat által bevezetett szankciókra.

A most nyilvánosságra hozott dokumentum értelmében az orosz állam, állampolgárok és vállalatok a barátságtalan országok listáján szereplő külföldi hitelezőkkel szemben rubelben rendezhetik majd devizatartozásukat. Emellett az orosz cégeknek a listán szereplő államok állampolgáraival és vállalataival folytatott valamennyi ügyletét a Külföldi Befektetések Ellenőrző Bizottságának kell jóváhagynia.

A TASZSZ hírügynökség azt írja, hogy a listán az EU-országokon kivül szerepel még többek között az USA, Nagy-Britannia, Montenegro, Norvégia, Svájc, Albánia, Japán, Tajvan, Dél-Korea és Ausztrália is.

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?