Hírek, Külföld

A második világháború idején lehetett tapasztalni – Az ukrán elnök közölte, lakónegyedeket bombáznak az oroszok – videó

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnap kijelentette, hogy Oroszország lakónegyedeket bombáz Ukrajnában – írja az AFP. Az ukrán elnök beszédében azt mondta: „ameddig csak kell, harcolni fogunk az ország felszabadításáért”.

 

 

Zelenszkij azt közölte, hogy az elmúlt éjszaka ismét brutális volt Ukrajnában, ismét volt lövöldözés, lakónegyedeket bombázták.

„Ma egyetlen olyan dolog sincs az országban, amit a megszállók ne tartanának elfogadható célpontnak. Mindenki ellen harcolnak. Harcolnak minden élőlény ellen – az óvodák, a lakóépületek és még a mentők ellen is.”

Ezen túlmenően az ukrán elnök azt mondta rakétákkal lőttek olyan vásorrészeket is ahol nincs és soha nem is volt katonai infrasturtúra.

Azt mondta, az orosz erők „rakétákkal és rakétákkal lőttek ki egész városrészeket, ahol nincs és soha nem volt katonai infrastruktúra”.


„Vaszilkiv, Kijev, Csernyihiv, Szumi, Harkiv és sok más ukrajnai város olyan körülmények között él jelenleg, mint amilyeneket utoljára a második világháború idején lehetett tapasztalni.”

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?