Hírek, Külföld

Dühösek Putyinra és rettegnek a kimerült orosz katonák: nem akarják ölni ukrán testvéreiket – közben rohamosan fogy az élelmiszerük és az üzemanyaguk

Harmadik napja tart az ostrom Ukrajna ellen, és míg a megtámadott ukránok minden erejüket összeszedve küzdenek, az orosz katonák kezdenek kimerülni – az utak közepén állnak le az üzemanyagból kifogyó tankjaik, fogy az élelmiszerük, ezért fizikailag és testileg is fáradnak. És dühösek is Putyinra: Megdöbbentő felvételek keringenek a közösségi oldalakon.

 

 

Azt, hogy ezek a felvételek vajon mennyire képezik az ukránok saját csapataik morálját segítő harci propaganda anyagai közé, vagy mennyire ábrázolják a valóságot, az ilyenkor mindig kérdéses, de tény, a felvételek azt mutatják, hogy nem minden orosz katona lelkesedik azért, hogy idegen országban harcoljon annak lakói ellen, pláne, hogy ez az idegen ország Ukrajna, ahol még a nyelv is hasonlít az övékére.

Ez nem a mi háborúnk, ez Putyin elvesztett háborúja! A győzelem Ukrajnáé lesz” – egy elkeseredett, láthatóan fáradt orosz katona üzenete kering Kijevből a Twitteren, szeme körül száradt vérfolt, talán az ő sérülése, talán egy társáé, mindenesetre meglehetősen konkrétan látszik: elege van a háborúból.

A felvétel melletti leírás szerint egyre rosszabbul viselik morálisan a háborút, az orosz katonák nem akarják ölni ukrán testvéreiket.

Egy másik felvétel a senkiföldje közepén, egy autóúton készült, négy orosz katona ácsorog a leállt tankja mellett, kifogyott ugyanis az üzemanyaguk, így ottragadtak a pályán, ráadásul már élelmiszerük sincs.

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?