Belföld, Hírek

Máris leeshet az első hó: szerda hajnalban havazhat is a Kékesen

Bár még csak október közepén járunk, egyáltalán nem lehetetlen, hogy hamarosan lehulljon az első hó. A Északi-középhegység csúcsain ugyanis könnyedén előfordulhat, hogy havas esőbe, hóba csap át az eső.

 

 

 




 

Az Időkép szerint a Kőszegi-hegység és a Bakony 700 méter körüli csúcsai eddig még nem kedveztek azoknak, akik máris az elsőhópelyhek megjelenését várják, ám az Északi-középhegység 800-900 méter fölé magasodó hegycsúcsain nem kizárt, hogy szerda hajnalban lepotyognak az első hópelyhek.

Szerda hajnalban az Északi-középhegység csúcsain megjelenhetnek az első hópelyhek /Fotó: Időkép

A csapadékos időt hozó ciklon egyébként fokozatosan észak felé helyeződik, így szerdán az északi megyékben tartós csapadékhullás várható, míg máshol szárazabbra fordul majd az idő.

 

 

 

Mivel a ciklon hátoldalán az egész országot elárasztja a hideg levegő (1500 méteres magasságban -1, -3 fokig csökkenhet a hőmérséklet), így az Északi-középhegyég magasabb csúcsain van esély arra, hogy hópelyhek keveredjenek az esőbe – írja az Időkép.

 Sőt, azt a lehetőséget sem lehet kizárni, hogy a Kékestetőn vagy Bánkúton tisztán hó hulljon, miközben fagypont közelébe hűlhet a levegő.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?