Belföld, Hírek

Orbán Viktor videójából kiderült: 600 ezer menekültre lehet számítani a Kárpátokon túlról

Orbán Viktor a Magyar Honvédség Integrált Műveleti Központját látogatta meg szerdán, ahol a Keleti Pajzs 2022 nevű katonai tervről egyeztetett.

 

 

Magyarország miniszterelnöke szerdán, még azelőtt, hogy Oroszország megtámadta volna Ukrajnát, meglátogatta a Magyar Honvédség Integrált Műveleti Központját. Az MTI tájékoztatása szerint Orbán Viktor Benkő Tibor honvédelmi miniszterrel együtt találkozott azokkal a katonatisztekkel, akik Magyarország biztonságát garantálják parancsnoki munkájukkal.

Majd egy videó is felkerült a miniszerelnök közösségi oldalára a látogatásról, amelyen egy térkép látszik: a Keleti Pajzs 2022 nevű katonai terv. A térképen Kisvárda, Vásárosnamény, Fehérgyarmat, Nyírtelek, Nyíregyháza, Hajdúhadház és Debrecen településnevek vannak feltüntetve, valamint öt sárga koronggal jelölt rész az ukrán–magyar határon. Az ukrán oldalon Ungvár, Munkács, Beregszász és Huszt városok nevei láthatók, ezen kívül feltüntettek katonákat, két helikoptert, két vadászgépet, egy harckocsit és két páncélozott csapatszállítót is.

A térkép jobb felső sarkában lévő kísérőszöveg szerint pedig 600 ezer menekültre lehet számítani a Kárpátokon túlról – szúrta ki az rtl.hu.

Magyarországnak ebből a katonai konfliktusból ki kell maradnia!

Magyarországnak ebből a katonai konfliktusból ki kell maradnia!

Posted by Orbán Viktor on Wednesday, February 23, 2022

Magyarországnak a béke helyreállítása érdekében tett nemzetközi erőfeszítésekben kell szerepet vállalnia, és közben fel kell készülnie a hadseregnek arra, hogyha a dolgok rosszra fordulnak, és menekültek érkeznek, akkor a hadsereg a rendőrséggel együttműködve képes legyen ezt a helyzetet kezelni– nyilatkozta a videóban Orbán Viktor.

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?