Belföld, Hírek

Hathavi rendkívüli bért kaphatnak a rendvédelmi dolgozók jövő februárban

A prémiumot azok kaphatják meg, akik 3 éve folyamatosan szolgálnak, ez az állomány 90 százalékára igaz.

 

 

 




 

Egy összegben hathavi fizetésüket kaphatják meg a rendvédelmi dolgozók 2022 februárjában – szúrta ki a Napi.hu a Belügyi Érdekegyeztető Tanács (BÉT) és a Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács (RÉT) üléseinek jegyzőkönyvében.

A dolgozók várhatóan februárban kaphatják meg a prémiumot, amennyiben a gazdasági növekedés eléri az 5,5 százalékot. A juttatás mintegy 178 milliárd forintjába kerül majd a költségvetésnek.

Ez azt is jelenti, hogy egy évvel előrehoznák az eredetileg 2023-ra tervezett rendvédelmi szolgálati juttatás kifizetését, ami fejenként 900 ezer és 2 millió forint közötti összeget jelentene.

A prémiumot azok kaphatják meg, akik 3 éve folyamatosan szolgálnak, ez az állomány 90 százalékára igaz. A maradék tíz százaléknál azonban többen maradhatnak ki, mert a szakszervezetek kérése ellenére a rendvédelmi igazgatási viszonyban dolgozó közalkalmazottakra, kormánytisztviselőkre (riaszosok), valamint a munkavállalókra nem fogják kiterjeszteni a juttatást.

A Napi.hu szerint a tervezett intézkedéssel akadályoznák meg a rendőrök tömeges leszerelését, a BÉT szakszervezet felmérése szerint ugyanis a belügyi és rendvédelmi dolgozók 70 százaléka fontolgatja, hogy elhagyja a pályát.

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?