Belföld, Hírek

Gődény György pártjának ajánlóívein halottak „kézjegye” is szerepel: itt a jegyzőkönyv

A járvány korai időszaka után vírusszkeptikussá finomított vírustagadó és oltásellenes kijelentéseiről, összeesküvés-elméleteiről ismert gyógyszerész, Gődény György pártjáról tegnap derült ki, hogy összejött a minimálisan szükséges 70 jelöltjük, amivel országos listát állíthatnak. Ez volt tegnap, ma pedig arról került ki egy jegyzőkönyv, hogy a jelölésekhez szükséges összegyűjtött aláírások között halott emberek nevei, aláírásai is szerepelnek.

 

 

A Normális Élet Párt 71 egyéni jelöltet állított, pontosabban ennyit vett nyilvántartásba a Nemzeti Választási Iroda.

Ma Tordai Bence, a Párbeszéd politikusa egy érdekes jegyzőkönyvről tett közzé információt. Azt írta – a „Fideszt kiszolgáló kamupártnak” nevezve Gődény pártját –, hogy:

„A Gődény-féle párt budapesti 4-es számú választókerületi (II. és III. kerület) jelöltje olyan ajánlóíveket adott le, amelyeken 11 elhunyt ember adatai és aláírásai szerepelnek. A helyi választási bizottság feljelentést tett az ügyben.

A Fidesz mindent megtesz, hogy a 2022-es választás legyen a legmocskosabb 1990 óta. Kamupártokat, kamujelölteket indítanak, próbálják megzavarni a változást akaró polgárokat, mert rettegnek a bukástól.

De ennek az egésznek április 3-án véget vetünk. Véget vetünk az Orbán Viktorok, Varga Mihályok, narancsbűnöző fideszesek uralmának!

Ne hagyjuk megtéveszteni magunkat: minden választókerületben támogassuk a hatpárti egységes ellenzék jelöltjeit és listáját!

Köszönöm a választási bizottság tüzetes munkáját minden budai nevében.”

A kerületi önkormányzat oldalán egyébként ott a jegyzőkönyv szövege is, miszerint:

„9 /2022. (II.22.) számú jegyzőkönyvbe foglalt döntés. Budapest 04. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság megállapítja, hogy az ajánlóíveken szereplő ajánlások között a N.É.Pártja jelölő szervezet esetében korábban elhunyt személyek adatai és aláírása szerepelt. A Választási Bizottság úgy dönt, hogy megteszi a szükséges jogi intézkedéseket. A döntés ellen jogorvoslatnak nincs helye.”

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?