Belföld, Hírek

Dobrev Klára is üzent május elseje alkalmából

Dobrev Klára is üzent május elseje alkalmából.

 

 

 




 

A politikus a közösségi oldalán osztotta meg néhány gondolatot a munka ünnepén. „Ha munka van, minden van – hangzik el sokszor, és ez nyilván eszünkbe jut május elsején, a munka ünnepén is. De valóban így van? Ha van munkánk és tisztességesen dolgozunk hétfő reggeltől péntek estig, akkor valóban megvan mindenünk, ami a tisztességes megélhetéshez kell?” – kezdte a bejegyzését Dobrev Klára.

„Orbán Magyarországán szerintem ez régóta nincs így. Ha munka van, akkor is csak küszködünk a hó végén, és figyeljük a naptárt, hogy milyen napra esik elseje, ötödike, tizedike – kinek mikor jön a fizetés. Ez jut ma a sokaknak az orbáni kevesek Magyarországán, mert ahol a keveseknek sok jut, ott a sokaknál kevés marad.” – folytatta a posztját, majd kitért arra is, hogy a 2019-es, európai parlamenti választás kampányában az európai minimálbér bevezetését tűzte zászlójára. Mint mondja, álma egy olyan Euróapa, ahol a tisztességes munkáért jár az európai bér, nekünk, magyaroknak is. Megjegyezte: azóta elérték, hogy az európai minimálbér bevezetésével kapcsolatos, konkrét jogszabálytervezet is megszületett.

 

„Az álomból pedig, ha nem is egyik napról a másikra, de valóság lesz: a sokak Magyarországának mindennapi valósága” – zárta sorait.

Mi is beszámoltunk róla, hogy a DK vasárnap mutatja be miniszterelnökjelöltjét, aki minden bizonnyal Dobrev Klára EP-képviselő lesz. „Anyák napján bemutatjuk az embert, aki az elmúlt időszakban megtett 4320 kilométert, felkeresett 39 települést, beszélgetett 71 emberrel és meghallgatott több száz problémát, hogy bemutassa nekünk a Kevesek Magyarországát. Ő mindig ott van, ahol az emberek. Kérdez és meghallgat” – írta a párt a meghívójában. A leírás is Dobrevre illik, ő kezdett országjáró turnéba egy hónappal ezelőtt.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?